KOSGEB, girişimciye 100 bin lira destek veriyor

04 Aralık 2012 Salı 19:33
KOSGEB, girişimciye 100 bin lira destek veriyor






MALATYA (CİHAN)- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 30 bin lirası hibe, 100 liralık destek verildiğini söyledi.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Hizmet Komitesi üyelerine kurumun desteklerini anlattı.
MAKİAD tarafından düzenlenen toplantıya katılan Seki, iş adamlarına KOSGEB'in destekleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin, özellikle makro ekonomik dengeler konusunda tüm dünyanın takdirini toplayan bir performans gösterdiğini belirten Seki, bu gelişmenin en önemli aktörlerinden birinin KOBİ'ler olduğunu ifade etti. KOBİ'lerin sayısının artmasının rekabet gücünü, ihracatı, istihdam kapasitesini de artırdığını kaydeden Seki, yeni işletmelerin kurulmasının önemli olduğunu belirterek, bu nedenle kurum olarak KOBİ'lere desteklerine devam ettiklerini aktardı. Seki, ''KOBİ'ler yeter ki ekonomik refahı artıracak, sosyal sorunlara çözüm üretecek projelerle gelsin. Biz proje istiyoruz. Ne yapacağını bilen KOBİ istiyoruz. Bu KOBİ'lerimizi destekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

2009 yılından bu yana özellikle tarım, ticaret ve hizmet sektörleri olmak üzere 3.5 milyon kişiye hizmet veren bir kurum haline geldiklerini kaydeden Seki, 2009 yılında hizmet sektöründen ticari sektöre geçerken Bakanlar Kurulu kararı ile birkaç sektörü dışarıda bıraktık. KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere sadece değil kendi işini kuran girişimcilere de destek vermeye başladık. Artık kendi işini kuran girişimciye 100 bin lira destek veriliyor. Bunun 30 bin lirasını hibe ve 70 bin lirası ise kredi olmak üzere veriyoruz. diye konuştu.

Murat Seki, girişimcilerin hiçbir proje hazırlamadan sadece internet aracılığıyla kurumlarına başvuru yapabileceklerini, temel, günlük ve acil ihtiyaç için kurulan bir destek programı olduğunu kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.