Kötü niyetli davranışlar bizden iyi niyet beklemesin

15 Temmuz 2011 Cuma 17:43
Kötü niyetli davranışlar bizden iyi niyet beklemesin






Son yaşanan olayla terör örgütü ve siyasi uzantısının ne kadar farklı bir süreci işlettiğinin tekrar ortaya çıktığına vurgu yapan Erdoğan, "Hiçbir zaman kötü niyetli davranışlar ve onların siyasi uzantıları bizden iyi niyet beklemesin" ifadelerini kullandı. Bir barış talebi olması halinde öncelikle terör örgütünün silah bırakması gerektiğini belirten Erdoğan, "Silah bırakılmadığı sürece ne operasyonlar durur ve süreç çok daha farklı bir noktaya gider" dedi. 
Diyarbakır'da yaşanan olayın milletçe tüm Türkiye'yi üzdüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, Terör örgütü PKK son olayda ne kadar samimiyetsiz, kötü niyetlerle donanımlı olduğunu, hep bildiğimiz bir örgüttü yine böyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle, siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini ortaya koymuş oldular. dedi. Onüç şehidin yürekleri yaralayıp, dağladığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, terör örgütü ve uzantılarına sert mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan, "Hiçbir zaman bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde asla, iyi niyet beklemesinler. Onlar da siyasi uzantıları da. Biz onların siyasi uzantılarına karşı da çok iyi niyet gösterdik ve bütün iyi niyetimizle yaklaşımlarımızı yaptık. Demokratik alanda mücadelelerini sürdürmelerine açık her türlü zemini hazırladık. Ama bunların her zaman ortaya koydukları teklifler dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen ve bir dediklerini bir dediklerini tutmayan yaklaşım tarzlarıdır" ifadesini kullandı.
Yapılan terör saldırılarının kendilerini hiçbir zaman pazarlık masasına çekmeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Eğer bunlar bir barışı istiyor ve talep ediyorsa yapacakları tek şey vardır. O da şudur; bir defa terör örgütü silahı bırakacaktır. Silahı bırakmadığı sürece ne operasyonlar durur ne de bu süreç daha farklı bir noktaya gider ve bundan sonraki süreç çok daha farklı strateji ve uygulamalarla kendini gösterecektir. Bunu herkesin görmesi lazım" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin toprak bütünlüğü ile ilgili hiçbir operasyona izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 780 bin kilometre üzerinde herhangi bir ameliyata, operasyona biz müsaade etmeyeceğiz, etmeyiz. Bizim tek millet anlayışımızın üzeirnde farklı yaklaşıma hiçbir zaman müsaade etmeyiz. Bu ülkede Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir. Biz geldiğimizden bu yana üç şeyi başardık. Red politikalarını, inkar politikalarını yok ettik, asimiliyasyon politikalarını yok ediyoruz. diye konuştu. Seçim öncesinde kullandığı, Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur. PKK sorunu vardır. sözlerini hatırlatan Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşlarımın sorunları vardır. O sorunların çözümünde en büyük katkıyı şimdiye kadar biz verdik. Bundan sonra da biz veremeye çalışacağız. Kaldı ki bu ülkede etnik unsur olarak, birçok etnik unsur var. Ve hepsinin sorunu var. Bu sorunların hepsinin çözümünde şüphesiz bu sorumluluğu üzerine alan iktidar bunu çözecektir. dedi. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerinin değişmeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Bunun dışında herhangi bir düşüncemiz yoktur. Bundan kimse bizden geri adım beklemesin" ifadelerini kullandı. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.