Köy ismi çiftçinin başına dert oldu (Özel)

07 Aralık 2012 Cuma 10:08
Köy ismi çiftçinin başına dert oldu (Özel)






SAMSUN (CİHAN)- Samsun'un Ayvacık ilçesinde 1985 yılında sürdürülen kadastro çalışmasında 4 köydeki bazı parseller 'Balahur köyü' adını taşıyan başka bir yerleşim yerine kaydedildi. İsmi, hiçbir kurum tarafından bilinmeyen köyde yaşayan çiftçi devlet desteklerinden yararlanamıyor.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Yeşilırmak üzerine 1975 ile 1982 yılları arasında inşa edilen Suat Uğurlu Barajı'nın yapımı sırasında sürdürülen kadastro güncelleme çalışmasında, Söğütpınar, Yenice, Şenpınar ve Gülpınar köylerinde bazı parseller 'Balahur köyü' adını taşıyan başka bir yerleşim yerine kaydedildi. Adı hiçbir kurum tarafından bilinmeyen bu köyün adı, devletin sağladığı desteklerden yararlanmak isteyen bazı çiftçilerin Ayvacık Ziraat Odası'na başvurması sonucu ortaya çıktı.

KAYMAKAMLIK' BÖYLE BİR KÖY YOK' DEDİ

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ayvacık ilçesinin Suat Uğurlu baraj gölü ve Ayvacık-Çarşamba karayolunun arasında kalan vatandaşların arazi ve evleri tapuda `Balahur´ köyü olarak geçmektedir. Ayvacık ilçesine bağlı Söğütpınar, Şenpınar, Yenice ve Gülpınar köylerinin vatandaşları tapularında `Balahur´ köyü olarak işlem yapıldığından hangi kuruma gitseler ilçede böyle bir köy olmadığı gerekçesiyle geri gönderilmektedirler. Ayvacık Kaymakamlığına ilçede 'Balahur' adını taşıyan bir köy olup olmadığını sorduk. Kaymakamlık tarafımıza ilçede böyle bir köy olmadığını yazılı olarak bildirdi. Bizler de bunun üzerine Söğütpınar, Yenice, Şenpınar ve Gülpınar Köyleri'nin muhtarları ile 2010 yılında Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne yanlışlığın düzeltilmesi için başvuruda bulunduk. Aradan geçen 2 seneye rağmen yanlışlık düzeltilmedi. dedi.

ÇİFTÇİ DESTEKTEN YARARLANAMIYOR

Ayvacık ilçesine bağlı söz konusu köylerde yaşamını sürdüren çiftçilerin olmayan bir köyün tapusunu taşıdıklarını söyleyen Avcı, 4 yıldır alan bazlı desteklemeden (fındık desteği), gübre ve mazot desteğinden bu çiftçilerimiz faydalanamamaktadır. Bu çiftçilerimizin 4 yıllık devlet desteğinden mağdur edilmelerinin sorumluluğunu kim üstlenecek? diye konuştu.

YAPILAN YANLIŞLIK DÜZELTİLMELİ

Ayvacık ilçesine bağlı Yenice Köyü Muhtarı Ahmet Balcı ise söz konusu 4 köyde üreticilerin olmayan bir köyün tapusunu taşıdığını belirterek, üreticilerin devlet desteğinden yararlanamadığını, yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.