Köylerine yapılacak tavuk kümesine tepki gösteriyorlar

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:13
Köylerine yapılacak tavuk kümesine tepki gösteriyorlar






BOLU (CİHAN)- Bolu´nun Göynük ilçesinde tavuk kümesi açmak isteyen bir vatandaş, 250 haneli köyün sakinlerinin tepkisine neden oldu. Köylüler, onlarca vatandaşın arazisini su altında bırakacak şekilde set çeken yatırımcıya
tepki gösteriyor.

Osman Yazıcı isimli kümes işletmecisi yaklaşık 1 yıl önce Göynük´ün İbrahim Özü Köyü´ne tavuk kümesi yapmaya karar verdi. Yazıcı'nın yaptığı kümes köydeki tarlaların sulamasının yapıldığı alanın hemen yanında olunca köylüler ayaklandı. 65 haneli köyün Muhtarı Mehmet Binay, yetkili yerlere ne kadar müracaat etse de bir sonuç alamadı.

Muhtar Mehmet Binay, Vatandaşın biri İstanbul'dan gelip köyümüzden bir arazi aldı. Tavuk kümesi yapacak. Gidip İl Özel İdaresi'ne şikâyet ettim. Akyazı- Göynük yolunun hemen kenarına açtığı kuyu yanlış. Gelip gittiler ama bir işlem yapılmadı. Sel deresini tamamen doldurdu. Vatandaşların ağaçlarını kesti. Kaymakamlığa şikâyette bulundum. Yazı yazıyoruz 20 gün sonra cevap alıyoruz. Kümesin yapıldığı yer dere kenarı. Suyumuzu buradan karşılıyoruz. Kümes bu suyu pislettiği zaman köylüler hastalık kapacak. Adama anlatıyoruz buraya yapma diyoruz dinlemiyor. Köylü olarak biz sıkıntı çekiyoruz. Yaklaşık bir yıldır bu işle uğraşıyoruz. Köyün kullandığı suyun üzerine tavuk kümesi yapacağını öğrenince muhtarlık olarak izin vermedik. Ama nasıl oldu ise gerekli izinleri almış. Bütün kurumlara tek tek müracaat ettik. Burası yanlış dedik. 65 haneli köyümüzde 250 köylü buradan geçen deredeki sudan faydalanıyor. Kümes yapıldığı zaman suyumuz kirlenecek. Bu Osman Yazıcı denen adam kimseyi dinlemiyor. dedi.

İZİN ALMADAN AĞAÇLARIMI KESTİ

Tarlasındaki ağaçları kesilen İsmail Birol, Deli Dumrul gibi astığı astık kestiği kestik. Gelmiş dere yatağını doldurmuş. Ağaçlarımı iznim olmadan kesmiş. Bizden hiçbir izin almadı. Buraya set çekmiş. Su geldiği zaman 10 kişinin tarlası su altında kalacak. Savcılığa başvurduk. Tamam, siz gidin biz birilerini göndereceğiz dediler. Ama gelen giden olmadı. diye konuştu.

Köylüler şimdi yetkililerin bu duruma el atmaların isteyerek çaresiz bir şekilde bekliyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.