Kozmik Oda'nın FETÖ'cü savcısı sahte kimlikle yakalandı

Paralel Devlet Yapılanması'nın adalet içerisindeki en önemli isimleri arasında yer alan FETÖ'cü savcı Mustafa Bilgili sahte kimlikle yakalandı.

09 Kasım 2016 Çarşamba 14:45
Kozmik Oda'nın FETÖ'cü savcısı sahte kimlikle yakalandı






Kozmik Oda'nın FETÖ'cü savcısı sahte kimlikle yakalandı

Paralel Devlet Yapılanması'nın adalet içerisindeki en önemli isimleri arasında yer alan FETÖ'cü savcı Mustafa Bilgili sahte kimlikle yakalandı.

Türkiye'nin askeri sırlarının saklandığı Kozmik Oda'ya yönelik operasyonların yapılmasında ısrar eden ve Kozmik Oda aramasına katılan FETÖ'cü Kemal Bilgili iki aydır aranıyordu.

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Ankara'da yakalandı. Bilgili'nin üzerinden sahte kimlik çıktı. Şimdiye kadar tek bir FETÖ'cü savcı ya da hakimin mertçe teslim olmadığına dikkat çeken adli makamlar "Bu adamların uydurma delillerle açtığı Ergenekon ve Balyoz davalarında tüm sanıklar kendi istekleriyle koşa koşa savunma yapmak için dünyanın bir ucundan gelirken, bunların tamamı sahte kimlik veya pasaportlarla ya yurt dışına kaçtı, ya da halen firarda" yorumunu yaptı.

O BİLGİLER HANGİ ÜLKELERE SERVİS EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en gizli bilgilerinin saklandığı Kozmik Oda'ya FETÖ'cü polis, hakim ve savcılarla operasyon dözenlenmiş, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin bu operasyona destek vermişti.

Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarının ortaya atıldığı bir dönemde yürütülen operasyona komutanlar direnmiş ancak Ergenekon davasına temel dayanak oluşturmak için arama kararı Mustafa Bilgili tarafından uygulanmıştı.
Kozmik Oda'dan götürülen çuvallar dolusu askeri belge ve bilgilerin, FETÖ'cü yapılanmaya büyük destek veren ABD'ye götürüldüğü iddia edilmişti.

KOZMİK ODA OPERASYONU SIRASINDA NELER YAŞANDI?


İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Arınç’a yönelik suikast planı iddiasıyla 2009’da Genelkurmay’ın en mahrem yeri olan ve gizli askeri bilgilerin yer aldığı Kozmik Oda’ya girilmiş ve buradaki belgeler kopyalanmıştı.

Kozmik Oda soruşturması 24 Aralık 2009 tarihinde, ABD’den gelen isimsiz bir ihbar üzerine Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda görevli Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.’nin, Bülent Arınç’ın da oturduğu Çukurambar semtindeki polislerce alıkonulmasıyla başladı. 20 polis tarafından alıkonulan iki subaydan Erkan Yılmaz B.’nin cebinden yere düştüğü iddia edilen bir kağıdın üzerinde “1424 C.. F.. A..” yazan bir not bulundu. Nottaki adresin Arınç’ın ev adresi olduğu iddia edildi.

Subayların kullandığı 06 LJY 48 plakalı araçta da hükümet üyeleri ve eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in adreslerini gösterdiği öne sürülen kroki bulunduğu iddia edildi. Ancak bu krokinin de FETÖ'cü polisler tarafından çizildiği ortaya çıktı. GPS gibi sistemlerin kullanıldığı, araç içi navigasyon cihazlarının peynir ekmek gibi satıldığı bir dönemde, subaylara atfedilen kroki dönemin FETÖ'cü savcıları tarafından medya üzerinde "Önemli delil" olarak sunuldu.
 O tarihlerde bazı politikacılar ile bürokratlara gönderilen mermili kargoların sırrı ise hala gizemini koruyor.


KOZMİK ODA ARAMASI TAM 25 GÜN SÜRDÜ


İki subay, olay yerine gelen Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf A. tarafından Merkez Komutanlığı’na götürüldü. Soruşturmayı yürüten eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, subayların görev yaptığı Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki 11 ve 16 numaralı Kozmik Oda’larda hakim Kadir Kayan aracılığıyla 25 gün arama yaptı.
Çok sayıda bilgi ve belge Genelkurmay ve sivil mahkemede saklanırken 26 Aralık 2009’da 8 asker gözaltına alındı. Savcı Bilgili, üç subayın “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde hükümete karşı suça teşebbüs etmek” iddialarıyla tutuklanmasını istedi. Mahkeme, tutuklama talebini reddetti.

Hâkim Kayan da daha sonra HSYK tarafından Yargıtay üyeliğine atandı. Bu ay başında ise 6 yıl sonra delil yetersizliğinden soruşturmaya ilişkin takipsizlik kararı verildi.

 
Son Güncelleme: 09.11.2016 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.