KRV Meclisi'nde Keup saldırısı oturumu

30 Kasım 2012 Cuma 10:42
KRV Meclisi'nde Keup saldırısı oturumu






DÜSSELDORF (CİHAN)- Almanya'da 1 milyonu Türk kökenli olmak üzere 4 milyon göçmen kökenlinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet yönetimi, 2004 yılında NSU tarafından bombalanan Köln'deki Keup caddesi saldırısıyla ilgili dün özel bir oturum gerçekleştirdi.

Eski KRV İçişleri Bakanı Fritz Behrens'in önceki hafta Federal NSU Araştırma Komisyonu'nda yaptığı açıklamalardan tatmin olmayan ve Hıristiyan Demokratlar (CDU), Keupstrasse'de gerçekleşen saldırının niçin `terör saldırısı' olmaktan çıkarıldığını ve bu talimatın kim tarafından verildiğini öğrenmek için mevcut eyalet hükümetine sorular yöneltti.

KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger, olaylardan hem içişleri bakanı olarak hem de vatandaş olarak utandığını söyledi. Ralf Jäger, Federal Araştırma Komisyonu'na KRV'nin bugüne kadar toplam 7 bin 300 sayfa belge ve video kayıtlarının gönderildiğini, medyaya yansıyan belgelerin çoktan araştırma komisyonunun elinde olduğunu vurguladı. NSU üyelerinin bunca yıl gizli kalabilmelerinin arkasında yatan sebebi en çok kendisinin merak ettiğini vurgulayan Bakan Jäger, siyasi anlamdaki hatalar konusundaki değerlendirmelerin de önce Federal Komisyon tarafından yapılması gerektiğini ve bu nedenle kendi bakanlığının belgeleri şimdilik sadece bu komisyona verebileceğini dillendirdi.

CDU YANITLARDAN TATMİN OLMADI

CDU'nun komisyon üyeleri bu açıklamalardan memnun kalmazken, cevapların tamamen yetersiz olduğunu dile getirdi. CDU İçişleri Komisyon Sözcüsü Theo Kruse, Sorularımızın neredeyse tamamı cevapsız kaldı. Bakan Jäger `terör saldırısı' kavramının kim tarafından çıkarıldığını söyleyemedi şeklinde konuştu.

Sosyal Demokart Parti (SPD)Milletvekili İbrahim Yetim ise CDU'nun bu özel oturum isteğinin seçim kampanyasının bir parçası olduğunu ve Keupstrasse'deki olaylar esnasında başbakanlık görevini yapan ve bugün SPD'nin federal seçimlerde başbakan adayı olan Peer Steinbrück'ü karalama çabaları olduğunu öne sürdü.

IRKÇILAR DAHA TEHLİKELİ

Bu arada, KRV Asayiş Dairesi (LKA), suç istatistiklerinde ırkçıların payını mercek altına aldı. Sonuçlara göre ırkçı ve aşırı sağcılar diğer suçlulara göre daha tehlikeli. Rakamlara göre 2012 yılının ilk altı ayında Neonazilerin işlediği politik motifli suç sayısı 88 iken, politik motifli olmayan suçları ise 145'i buldu. Rakamları değerlendiren KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger, Aşırı sağcılar genel olarak daha tehlikeli. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.