Küçükler: Erzurum'da karla mücadelede en küçük bir sorun yaşanmayacak

04 Aralık 2012 Salı 15:10
Küçükler: Erzurum'da karla mücadelede en küçük bir sorun yaşanmayacak






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kışa yönelik alınan tedbirler tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 150 personel 24 iş makinesiyle karla mücadele edecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan yazılı açıklamaya göre kış mevsimi dolayısıyla tüm hazırlıkları tamamlandığı ifade edildi. Açıklamada kış aylarında günlük yaşamın sorunsuz biçimde sürdürülebilmesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Kış tedbirleri kapsamında yapılan planlamaya göre, her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenip, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklara müdahale edilecek.
Ana arterlerin dışında, meydan, üst ve alt geçitler, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Vatandaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda hava şartlarına göre çalışma planları uygulanacak.

Yazılı açıklamada Belediye Başkanı Ahmet Küçüklerin şu ifadelerine yer verildi: 'Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadelede gelişmiş en son imkanları kullanacağız. Halkımız kar konusunda sıkıntı yaşamayacak. Araçlarla, belirlenen güzergahlarda yapılacak kar küreme ve yol açma çalışmaları 24 saat aralıksız devam edecek. Gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Ekipler yapılacak çalışmalarda buzlanmaya anında müdahale edecek. Önceden tespit çalışması yapılacak ve gerekli önlemler alınacak. Yollara atılan kimyasalların doğru zamanda ve yeterli miktarda kullanılması sağlanacak. Kar, donma, buzlanma, şiddetli rüzgar ve sis oluşumlarına karşı hazırlıklı olacağız. Kazalar sebebiyle can ve mal kaybı yaşanmaması için erken ve doğru müdahale sağlanacak. Karla mücadelede en küçük bir sorun yaşanmayacak. Yapacağımız karla mücadele için 5 milyon TL bütçe ayrıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.