Kültür Başkenti çalışmalarında engellilere yer verilecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:32
Kültür Başkenti çalışmalarında engellilere yer verilecek






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında ağırladığı engelli derneklerine müjde verdi. Kentteki engelli bireyler ile ilgili sorunların hızla çözüleceğini kaydeden Koçdemir, Önümüzdeki sene Türk Dünyası Kültür Başkentliği programlarında hem engellilere mümkün olduğu kadar fazla yer veren hem de Türk dünyasında mevcut durumu ortaya koyan bir çalışma yapıyoruz. dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileri Vali Dr. Kadir Koçdemir´i ziyaret etti. Görüşmeye Vali Yardımcısı Ali Çetin ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz da katıldı. Yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıla göre biraz daha ilerlemiş, engelli haklarını biraz daha fiiliyata geçirmiş bir Eskişehir olduğunu ifade eden Koçdemir sözlerine şöyle devam etti: Burada diğer şehirlerimize göre sivil toplum kuruluşları ile kamu arasında daha güzel bir iş birliği var. Kaynakların azlığı, zamanın darlığı olumsuz olarak etkilese de iyi bir diyalog olması, yetkin ve konusunu iyi bilen sivil toplum kuruluşlarının burada olması Eskişehir´i öne çıkarıyor. Biz bu konumu devam ettirmek, daha da geliştirmek istiyoruz.

Engelli bireyler konusunda kentte olan eksiklikleri hızla tamamlayacaklarını kaydeden Vali Koçdemir, Ardından diğer vilayetlere örnek olacak çalışmalar yapmamız lazım. Sonra dünyada diğer ülkelerin geldiği yerlere ulaşmamız gerek. Bu çerçevede önümüzdeki sene Türk Dünyası Kültür Başkentliği programlarında hem engellilere mümkün olduğu kadar fazla yer veren hem de Türk dünyasında mevcut durumu ortaya koyan bir çalışma yapıyoruz. ifadelerini kullandı.

5378 sayılı yasa ile engellilerin birçok probleminin çözüldüğünü belirten dernek temsilcileri, Bundan sonra geriye gidilmez, ama ileriye daha kolay gidilecektir diye belirtti. Özellikle otellerde engellilere yönelik odaların eksikliğinin kendileri için büyük problem olduğunu dile getiren temsilciler, engelli odası bulunsa bile yeterli fiziki imkanların olmadığını ifade etti.

Vali Koçdemir görüşmelerin ardından Yunus Emre Kültür Merkezi´nde Türkiye Sakatlar Derneği´nce düzenlenen plaket törenine katıldı. Engelli çalışmalarına verdiği destekten ötürü Koçdemir'e teşekkür plaketi takdim edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.