Kuzey Iraklı aydınlar, Obama'nın kazanmasını istiyor

06 Kasım 2012 Salı 18:02
Kuzey Iraklı aydınlar, Obama'nın kazanmasını istiyor






ERBİL (CİHAN)- Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki aydınlar, ABD'de bugün yapılan seçimlerde Başkan Barack Obama'nın kazanmasını istediklerini söyledi. Cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney'in seçimi kazanma şansının az olduğuna dikkat çeken Kürt stratejisiler, Beyaz Saray'da Barack Obama'nın olmasını istediklerini dile getirdi.
Bölgenin siyasi uzmanları, Obama'nın tekrar seçilmesinin Kürt halkı için daha iyi olacağını iddia etti. Erbil'deki aydınlara göre, Obama Kürt meselesine daha duyarlı yaklaşıyor.
Bölgede yayın yapan Standart gazetesi imtiyaz sahibi Mesud Abdulhalik, Kürtlerin Obama döneminde olumlu siyasi mesajlar aldığını, bu nedenle Beyaz Saray'da Barack Obama'nın olmasını daha çok istediklerini dile getirdi.
Hawler Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şerzad Abdurrahman, ABD seçimlerden sonra Kürt dosyasıyla ile ilgili gelişmeleri merakla bekleyeceklerini aktardı.
Değişim Hareketi Seçim Şubeleri Müdürü Hemin Anwar ise Obama'nın seçilmesinden yana olduğunu ifade etti. Anwar, Obama'nın yürüttüğü siyaseti olumlu bulduğunu belirtti.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.