Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı: Hiçbir şirketin hakkı çiğnenmeyecek

07 Aralık 2012 Cuma 16:29
Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı: Hiçbir şirketin hakkı çiğnenmeyecek






ANKARA (CİHAN)- Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf, Türk müteahhitlerinin alacaklarının ödenmesi, zararların karşılanması konusunda kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Projelerin tamamlanmaması sebebiyle Libya'nın da zarar gördüğünü dile getiren Magaryaf, Hiçbir şirketin hakkını çiğnemeyi düşünmüyoruz. Libya adalet ve insafı gerçekleştirecektir. dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf, Çankaya Köşkü´nde ortak basın toplantısı düzenledi. Magaryaf, toplantıda, Türk müteahhitlerinin alacaklarının ödenmesi, zararların karşılanması konusundaki bir soru üzerine, bu projelerin tamamlanmaması sebebiyle Libya'nın da zarar gördüğünü ifade etti. Bunun şimdiye kadar bitirilmesi gerektiğini belirten Magaryaf, Birçok şirketin zararı söz konusu, bu konu araştırılıyor. Hiçbir şirketin hakkını çiğnemeyi düşünmüyoruz; çiğnenmeyecektir. Libya adalet ve insafı gerçekleştirecektir. şeklinde konuştu.

Abdullah Gül de toplantıda yaptığı konuşmada, Libya'nın 42 yıl acımasız bir diktatör yönetiminde kaldığını söyleyerek, 17 Şubat devriminin büyük halk ayaklanması olduğunu dile getirdi. Libya'nın yeniden yapılanmasında, kurumların kapasitesinin artırılmasında Türkiye'nin destek vereceğini dile getiren Gül, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar dolar olduğunu belirterek, ekonomik ilişkilerin daha da geliştirileceğini, yakın zamanda serbest ticaret anlaşması imzalamayı umut ettiklerini aktardı.

Gül, iki ülkenin karşılıklı yatırımlara önem verdiğini, Türk müteahhitlerin Libya´da önemli işler yaptığını belirterek, bu dayanışma ve işbirliğinin güçlü bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Türk Hava Yolları´nın Libya'ya 35 seferi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bunun yakın zamanda 40'ın üzerine çıkacağının müjdesini verdi. Bayraklardaki ay ve yıldızın iki ülkenin birbirine olan muhabbetini gösterdiğini vurgulayan Gül, Muhammed Yusuf Magaryaf'ın Libya davetine de İnşallah en kısa zamanda Libya'ya gideceğim. karşılığını verdi.

TÜRKİYE'Yİ HER ZAMAN YANIMIZDA GÖRDÜK

Muhammed Yusuf Magaryaf da Türkiye ile Libya halkı arasındaki ilişkilerin ayrıcalıklı bir noktaya getirildiğine dikkat çekti. İlişkilerin sevgi, dostluk ve saygı esasına dayalı olduğunu belirten Magaryaf, özellikle bu ilişkilerin güçlendiğini ve daha sağlam bir zemine oturduğunu ifade etti.

Libya halkının zorlu günler geçirdiğini, verdiği savaşta halkın en kötü, en acımasız baskıya karşı bir mücadele sürdürdüğünü dile getiren Magaryaf, 42 gün süren savaş sonunda Allah'ın izni ve yardımıyla, uluslararası toplumun desteğiyle mücadelenin kazanıldığını kaydetti. Kardeşlerimiz, başından beri herhangi bir tereddüt göstermeden Türkiye, bizim yanımızda durarak destek vermiştir. diyen Magaryaf, yüce Allah sayesinde diktatörlükten kurtulduklarını söyledi.

Magaryaf, güvenlik konusunda, demokratik uygulamalar alanında, demokratik müesseselerinin inşasında sorunlar yaşadıklarını ifade etti. Maddi ve manevi bütün imkanlarla, refah ve kalkınma için halkın gücünü kullanmak gerektiğini anlatan Magaryaf, bu anlamda Türkiye´nin siyasi, güvenlik, kalkınma alanındaki tecrübelerden faydalanmak istediklerini belirtti.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.