Lig planlandığı gibi 5 Ağustos'ta başlayacak

11 Temmuz 2011 Pazartesi 21:44
Lig planlandığı gibi 5 Ağustos'ta başlayacak






İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, kamuoyunun gündeminde yer alan gelişmeler ve şike soruşturması ile ilgili bugün İstanbul'da toplandı. Toplantının ardından TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2010-2011 sezonunun tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirildiğine dikkat çeken Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig'de 2011 - 2012 sezonunun da planlandığı gibi 5 Ağustos 2011'de başlayacağını vurguladı. Aydınlar, TFF Süper Kupa finalinin de, 31 Temmuz 2011 Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacağını açıkladı. TFF'nin İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirilen toplantının ardından basının karşısına geçen Başkan Aydınlar, ''3 Temmuz tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan şike soruşturması federasyonumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Bugün saat 14.00'te Kulüpler Birliği Vakfı üyesi Süper Lig kulüp başkanlarıyla biraraya geldik. Konuyu değerlendirdik. Daha sonra yönetim kurulumuz toplanarak şu kararları almıştır.'' dedi.

 Göksel Gümüşdağ'ın oybirliği ile uyarısını dikkate almayan Başkan Mehmet Ali Aydınlar, şöyle devam etti: ''Bu konuda tüm kamuoyunun soğukkanlılıkla ve sağduyu ile hareket etmesini bekliyoruz. Türk futbol federasyonunun elinde her hangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle her hangi bir işlem de başlatılamamaktadır. Bu konuda disiplin soruşturması cumhuriyet savcılığının iddianamesini hazırlayıp, mahkemece de bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır. Alacağımız kararların toplumun tüm kesimlerini mutlu etmeyeceğinin bilinci içerisindeyiz. Biz en doğru kararı vermeye çalışacağız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bu konuda tüm kamuoyunun desteğini rica ediyoruz.
 Bu süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içerisinde bulunacağız. Lig planlandığı şekliyle 5 Ağustos tarihinde başlayacaktır. 31 Temmuz tarihinde Süper Kupa finali Fenerbahçe Spor Kulübü ile Beşiktaş kulübü arasında oynanacaktır.'' Bir basın mensubunun bu tür davalarda birden fazla iddianame olması beklenen bir davada ligi şaibe altında bıraktığına inanıyor musunuz şeklindeki soruya ise Başkan Aydınlar, ''Kesinlikle ligi şaibe altında bırakmıyoruz, tam tersine elimizde delil olmadan belge olmadan vereceğimiz kararın doğru olmayacağını düşünüyoruz. En doğru kararı verebilmek için de mutlaka en doğru belgenin iddianame olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de iddianameyi bekleyeceğiz. Birinci iddianameyi bekliyoruz, farklı iddianame olursa da o zaman değerlendiririz.'' diye cevap verdi.

TFF'NİN DE KENDİ İÇİNDE BİR SÜREÇ VARDIR

Aydınlar savcının ne zamana kadar iddianameyi hazırlayacağını bilemeyeceğini de belirterek, TFF olarak kendi içlerinde de bir sürecin olduğunu belirterek, ''Savcının iddianamesinden sonra bizim hukuk kurulumuzda süreci inceleyecek, belgeleri inceleyecek. Yönetim kuruluna sunacak, yönetim kurulu etik kurula sevk edecek, etit kurul kararını verecek. Tekrar yönetim kuruluna bildirecek ve yönetim kurulu da kararını verecek. Eğer itirazlar olursa da son kararı Tahkim Kurulu verecek. Biz bu hukuki süreci tamamlamak zorundayız. Bugün de oturup yönetim kurulu olarak bu kararı veremeyiz.'' dedi.

UEFA'ya listelerin bildirilmesiyle ilgili bir soruya ise Başkan Aydınlar, ''Böyle bir liste bildirilmesi sözkonusu değil. Zaten lig tescil edildiği şekliyle UEFA'ya bildirilmiştir.'' cevabını verdi. Böyle bir durumda mağduriyet olmuyor mu? Trabzonsporlular kupayı istiyor şeklinde gelen bir soruya ise Başkan Aydınlar, ''Her takımın bir takım sıkıntıları var. Burada biz onun için söylüyoruz. Özellikle medya başta olmak üzere her kesimin desteğini istiyoruz. Burada tek doğru bir karar yok.
 Alacağımız her karar kesinlikle birilerini mutlu edecek, birilerini mutsuz edecek. Ama Türk futbolu çok zor bir süreçten geçiyor. Tarihinde yaşamadığı günleri yaşıyor. Dolayısıyla ben bu konuda herkesin sağduyulu olmasını ve bize destek vermesini bekliyorum. Kararlarımızı da sürekli temas halinde olduğumuz UEFA ve FIFA ile birlikte alacağız.'' cevabını verdi.

SAVCILIK DELİLLERİ BİZE VERECEK


 Başkan delillerle ilgili bir soru üzerine ise, ''Deliller bize verilecek. Bizim müracaatımız var. Deliller bize geldiği zaman biz de göreceğiz. Ancak savcının iddianamesi benim için en önemli delildir.'' cevabını verdi.

Kulüpler birliğinin, 'takım düşürülmesi ya da düşürülmemesi' gibi bir talebinin olup olmadığının sorulması üzerine ise Başkan Aydınlar, şöyle cevap verdi: ''Kesinlikle hayır, öyle bir talep olmadı. Kulüpler Bbirliği, birlik ve beraberlik içerisinde bütün kulüp başkanları içinde bulunduğumuz durumdan en az zararla nasıl çıkarız. Bunu düşünüyorlar ve bu konuda bize tam yetki vermiş durumdalar ve bize sonuna kadar güveniyorlar. Biz de bu süreci elimizden geldiğince en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz.'' Nereye gidiliyor, buz dağını görebiliyor musunuz? sorusuna ise Aydınlar, ''Bu işten en az zararla Türk futbolunu çıkartacağız. Bu konuda bize güvenin ve bizi destekleyin lütfen.'' Başkan Aydınlar, bir soru üzerine ise, ''Ligdeki şuandaki sıralama neyse önümüzdeki sezona da aynı sıralamayla gidilecek.'' diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.