Madencilere çevre uyarısı

06 Aralık 2012 Perşembe 10:17
Madencilere çevre uyarısı






BURSA (CİHAN)- Bursa bölgesinde çalışan madencilere maden sahaları ile ilgili dikkate alınması gereken konular anlatıldı. Yasalara uyularak, çevrenin korunması istendi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen toplantıya, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD ) Başkanı Erol Efendioğlu, orman mühendisleri ve madenciler katıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İzin ve İrtifak Şube Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonucunda bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Devletin madencilere verdiği hakları madencilere hatırlatarak, yanlış yapılmasının önüne geçmek istediklerini dile getiren Coşkun, hassasiyetlerini ifade etti.

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu ise kamuoyunun çevre hassasiyeti konusundaki gelişimini Avrupa´dan örnekler vererek anlattı. Türkiye´de de aynı konuma gelineceğini vurgulayan Efendioğlu, madenciler olarak en kısa zamanda çevreye duyarlı yaklaşımlar içerisinde çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Orman Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Mehmet Akif Akan da mülkiyeti devlet adına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olan ormanlarda verilen izinlerde meslektaşlarının imza atarak sorumluluk yüklendiklerini hatırlattı.

Konuşmaların ardından izinlerin iptal gerekçelerini, alanda çalışmaya başlamadan önce yerine getirilmesi gereken konular gibi birçok hususta sunum yapıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.