Maden'de son durum, 'Gece cesetleri gördüm'

Ermenek'te kömür ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalara katılan bir maden işçisi arkadaşlarının cesedini gördüğünü ileri sürdü...

02 Kasım 2014 Pazar 16:17
Maden'de son durum, 'Gece cesetleri gördüm'






Maden'de son durum, 'Gece cesetleri gördüm'

Karaman Ermenek yakınlarında maden ocağında meydana gelen su baskının üstünden 5 gün gecti. İşçilere ulaşmak için çalışmalar sürerken ilk kez bir işçi arkadaşlarının cesedini gördüğünü ileri sürdü. Bakan Yıldız bunu yalanlarken NTV muhabirinin sorularını cevaplayan işçi 'Evet arkadaşlarımın cesedini gördüm, ama bizi geri çektiler' dedi.

6 gündür ulaşılmaya çalışılan madencilerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Gece 3'e kadar madende çalışan işçi, muhabirin 'sonuca ulaşılır mı?' sorusuna "Ulaşılır, ulaşılmaz diye bir şey yok. Zaten dün ulaşıldı. Ama sonucu beklemek kaidesiyle, her şeyi bitirelim öyle yapalım dediler. Şu anda da o arkadaşlarımızı almaya çalışıyorlar." diye cevap verdi.

NTV muhabirinin "Cenazelere ulaşıldı o zaman." sorusuna "Evet ulaşıldı" cevabını verdi. Birinci kottaki işi bitirdiklerini söyleyen Şimşir, madendeki pis hava nedeniyle zehirlenme riskinden dolayı kendilerini en son noktaya göndermediklerini, geri çekildiklerini de vurguladı. Şu anda makinelerin başında gaz maskeleriyle duran arkadaşlarının bu işi yaptıklarını söyledi.

ENKAZDA CESETLERİ GÖRDÜM

Ermenek Pamuklu köy yakınlarında devam eden kurtarma çalışmalarına yardım eden işçi, "En son gece 24.00'te girdim saat 03.00'te çıktım. Komple suyu boşalttık pis hava nedeniyle içeriye giremiyoruz. Kurtarma ekibinde olan arkadaşlarımız gaz maskeleriyle içeriyi havalandırmaya çalışıyorlar. En kısa zamanda yukarıya çıkartacaklar. Orada 10 kişinin olmasını bekliyorum ben ileriye geçemedim. Ama ekipteki arkadaşların illaki ulaşan olmuştur. Ekipler beni oraya göndermezler, çünkü kendi ekipleri var. Uzaktan gördüm, yanına yaklaştırmıyorlar. Enkazın içinde gördüm. Kaç olduğunu bilemezsin. Ulaşan arkadaşlarım var ama alamıyorlar pis hava geldiği için. Hiç alınıp yukarı çıkartılan olmadı." diye konuştu.

MADENCİ YAKINLARI KİMLİK KONTROLÜYLE İÇERİ ALINIYOR

Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor. Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor. Cumhuriyet Savcısı'nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.

UMUT IŞIĞI MI?

Bugün sabah saatlerinde ise maden ocağı etrafından hareketlilik ve güvenlik önlemleri artırıldı. İşçilere ulaşıldığı konusunda yetkililerden açıklama gelmezken daha önce basın mensuplarına ocağın girişine 50 metre kala bir tepecik alandan çekim yapmalarına izin verilirken, basın mensupları sürekli çalıştıkları 300 metrelik uzaklıktaki alana gönderildi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemeni artırdı.Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.

BAKAN TANER YILDIZ: ULAŞAMADIK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar hiçbir işçiye ulaşılamadığını söyledi.
Son Güncelleme: 02.11.2014 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.