Mahkeme UKOME'nin Atakum-Türk İş Hattı kararını iptal etti

04 Aralık 2012 Salı 14:54
Mahkeme UKOME'nin Atakum-Türk İş Hattı kararını iptal etti






SAMSUN (CİHAN)- Samsun Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin Atakum-Türk İş Hattı'nın güzergahı ile ilgili 19 Ağustos 2011 tarihinde aldığı karar, dolmuşçuların açtığı dava sonucu iptal edildi. Mahkeme gerekçeli kararında raylı sistemi besleyecek hatların yetersiz kaldığı tespitinde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Atakum ve İlkadım ilçeleri arasında yolcu taşımacılığı yapan Atakum-Türk İş Dolmuş Hattı'na yönelik 19 Ağustos 2011 tarihinde güzergah değişikliği kararı aldı. Kararla Atakum-Türk-İş hattında çalışan dolmuşlara, Atakum ilçesi Cağaloğlu Caddesi depolama yerinden hareketle, Barış Caddesi-Atatürk Bulvarı yan yolu-Atatürk Bulvarı- Liman Kavşağı'ndan dönüşle Rıhtım Caddesi-Fuar Caddesi-Çifte Hamam Kavşağı (dönüş) Fuar Caddesi istikametini takip ederek Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile Serbest Bölge arasındaki yerde toplanmaları ve geri dönüşlerde ise Atatürk Bulvarı'na girmeme zorunluluğu getirildi.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Güzergah değişikliği ile Atakum ilçesinin iç bölgelerine girmeleri kısıtlanan Atakum-Türk İş Dolmuş Hattı'nda çalışan M.Y., konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme 17 Ekim 2012 tarihindeki son duruşmadaki gerekçeli kararını geçtiğimiz günlerde açıklayarak Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin almış olduğu kararı Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere oy birliği ile iptal etti. Ayrıca mahkeme, bin 677 lira yargılama gideri ve bin 200 lira vekalet ücreti olmak üzere toplamda 2 bin 877 liranın davalı Büyükşehir Belediyesi'nden alınmasına hükmetti.

KAMUSAL FAYDA İLKESİ İHLAL EDİLDİ

Mahkeme bilirkişi raporunun incelemeleri sonucu verdiği gerekçeli kararında, yapılan güzergah değişikliği ile ilgili Atakum ilçesinin iç kesimlerinde yaşamını sürdüren vatandaşların raylı sistemi besleyecek hatların yetersiz kalması nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşadığını, bu durumun kişileri toplu ulaşım araçları yerine kendi özel araçlarına yönlendireceği ve söz konusu durumun ulaşım planlamasının özüne ve ruhuna aykırı olup kamusal fayda ilkesinin ihlali anlamına geleceği tespitinde bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.