Malatya´da 5 bin kişiye aşure dağıtıldı

04 Aralık 2012 Salı 18:05
Malatya´da 5 bin kişiye aşure dağıtıldı






MALATYA (CİHAN)- Malatya Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Yeni Cami Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Muharrem ayında düzenledikleri etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkı yapacağını kaydeden Çakır, İnşallah aşurenin içerisindeki farklı tatta, lezzette olan güzel ürünlerin bir araya gelerek daha hoş bir lezzeti, tadı oluşturması gibi biz de toplum olarak hangi görüş ve düşünceden olursak olalım biraya gelmeye her zaman ihtiyacımız var. Malatya gerçekten gelişen, kalkınan, hızla büyüyen bir şehir. Şehrimiz ekonomisi kadar sosyal ve kültürel faaliyetleri ile de bir o kadar gelişiyor. Bu etkinliklerin artarak devam etmesinden yanayım. dedi.

Malatya Belediyesi olarak Gezici Aş Evi´ni de hizmete soktuklarını belirten Çakır, Aşure dağıtımıyla beraber Gezici Aş Evi tırımızı da hizmete sunmuş bulunuyoruz. Bu araç Ramazan Ayı´nda ve her hangi bir afet durumunda bin 500 kişiye sıcak yemek çıkartabilecek şekilde donatılmıştır. İçerisinde büyük bir mutfakta olması gereken her şey bulunmaktadır. Ayrıca jeneratörü sayesinde kendi elektriğini kullanarak hem içeriyi, hem de yemek verilen alanı aydınlatabiliyor. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. dedi.

Vaiz Şemsettin Karcı´nın okuduğu duanın ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlara aşure dağıttı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.