Malatyalı şehit polisleri 20 bin vatandaş uğurladı

Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları bugün son yolculuklarına uğurlanıyor.

12 Aralık 2016 Pazartesi 17:58
Malatyalı şehit polisleri 20 bin vatandaş uğurladı






Malatyalı şehit polisleri 20 bin vatandaş uğurladı

Beşiktaş'ta patlama şehit polisler, İstanbul Beşiktaş'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları Okan Doğan (22) ile Hamdi Diken (29) memleketleri Malatya’da gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandılar. Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı.
20 BİN KİŞİ UĞURLADI
Dün gece havayolu ile memleketleri Malatya’ya getirilen şehit polisler için Şehir Mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Taha Özhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz öncesi şehit polislerin aileleri Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazında vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törende İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kılınan cenaze namazının ardından Polis Memuru Okan Doğan’ın cenazesi Garnizon Şehitliğinde bulunan polis şehitliğinde, Hamdi Dikmen’in cenazesi ise Battalgazi ilçesine bağlı Alişar Mahallesi'nde toprağa verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.