Maltepe oy sayımında olaylar çıktı | Günlerce gerginlik sonunda patladı

Yerel seçimler sonrası oy sayımının bir türlü bitirilemediği Maltepe'de gerginlik en üst düzeye çıktı. Yeniden sayım kararı alınan ilçede, memurlarının yarısının sayıma katılmayacağı açıklanınca tartışmalar iyice alevlendi.

12 Nisan 2019 Cuma 23:17
Maltepe oy sayımında olaylar çıktı | Günlerce gerginlik sonunda patladı






Maltepe oy sayımında olaylar çıktı | Günlerce gerginlik sonunda patladı


Seçimlerin üzerinden geçen 13 güne rağmen tekrar tekrar oy sayımına onay veren Yüksek Seçim Kurulu'nun uygulaması, siyasi parti temsilcilerini Maltepe'de karşı karşıya getirdi. Sayımlar ertelendi..


31 Mart Yerel Seçimleri'nin üstünden koskoca 13 gün geride kalırken, yeniden oy sayımlarının yapıldığı Maltepe'de siyasi parti temsilcileri bir birine girdi. Oy sayma işleminin yavaşlatılması yüzünden ortaya çıkan gerginlik yumruklaşmaya döndü. İstanbul Maltepe’de devam eden oy sayımı sırasında gerginlik çıktı. Yaşanan bu gerginliğin ardından sayıma yarın sabah saat 08.00'e kadar ara verildiği öğrenildi.  YSK'nın oyların yeniden sayımı için çevre ilçelerden görevlendirmeye izin verdiği bilgisi geldi.

YENİ SANDIK KURULLARI OLUŞTURULACAK

Maltepe Seçim Kuruli Başkanı sayımın hızlanması için yeni sandık kurulları oluşturulmasına karar verdi. Yüksek Seçim Kurulu ( YSK),31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin AK Parti'nin yaptığı itiraz üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait tüm oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

Son Güncelleme: 13.04.2019 00:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.