Mamak'ta sokaklar deterjanlı su ile yıkanıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 13:46
Mamak'ta sokaklar deterjanlı su ile yıkanıyor






ANKARA (CİHAN)- Mamak Belediyesi, 'Daha Temiz Bir Mamak İçin El Ele' sloganıyla sokakları deterjanlı su ile yıkıyor. Pazar yerleri ve çöp çıkarma noktalarının da araçlarla yıkandığı Mamak'ta, çöp çıkarma saatleri ve uyulması gereken kurallar konusunda da vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 66 mahallede gece ve gündüz ekipleriyle temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mamak'ta girilmedik sokak bırakmayan temizlik ekipleri, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerin yanı sıra belirli aralıklarla yapılan cadde ve sokak yıkamaları ile parkların temizliğini de gerçekleştiriyor.

Gece ve gündüz vardiyaları ile 24 saat hizmetlerine devam eden ekipler bölgenin çöplerini 06.00-15.00 ile 21.00-06.00 saatleri arasında topluyor. Semt pazarları da çöpleri alınıp süpürüldükten sonra deterjanlı suyla yıkanıyor. 2 vakumlu süpürge, 4 adt monoblok süpürge, gündüz 10, gece 23 çöp toplama aracı, 1 konteyner yıkama aracı ve 1 arazöz yıkama aracı ile Mamak'ta çalışmalarına devam eden ekip, 400 kişiden oluşan temizlik ekibiyle Mamak sokaklarını temizliyor.

Mamak Belediyesi, çöp çıkarma saatleri konusunda da vatandaşları uyarıyor. Yetkililer, mahallelerde anons aracı, el ilanı ve afişlerle çöp çıkarma saatleri ve kuralları hakkında gerekli duyuru ve uyarıları yapıyor. Çöp çıkarma saatlerinin 20.00 ve 21.00 saatleri arasında olduğunu belirten yetkililer, vatandaşlardan, çöplerini, ağzı sıkı kapatılmış, sızdırma yapmayan poşetler içinde belirlenen noktalara bırakmalarını istiyor.

İlçe temizliğinin öncelikli hizmet olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İlçemizi köşe bucak temizliyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstermeleridir. dedi.

Bir şehrin temizliğinin, önce kendi sokağını temizlemekten başladığını kaydeden Akgül, Yaşadığımız şehir hepimizin. Amacımız, vatandaşlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı bir ilçe sunmak. değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.