Manavgat Müftülüğü'nde 21 yılda 134 kişi ihtida töreni ile Müslüman oldu

06 Kasım 2012 Salı 17:33
Manavgat Müftülüğü'nde 21 yılda 134 kişi ihtida töreni ile Müslüman oldu






ANTALYA (CİHAN)- Türkiye'de bulunduğu süre içinde ezan sesinden etkilenen Bulgaristan uyruklu Svetlozar Nikolov(45) kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Nikolov'la, Manavgat Müftülüğü'nde 21 yıl için ihtida töreniyle Müslüman olan gayr-i müslim ve ateist sayısı 134'e yükseldi.


Antalya'nın Manavgat ilçesine tatile gelen Bulgar asıllı Hıristiyan Svetlozar Nikolov, Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida(din değiştirme) töreninde hiç kimsenin etkisi altında kalmayarak kelime-i şahadet getirdi. Müslüman olan Nikolov'a Manavgat Müftü Vekili Mesut Özdemir, İngilizce Kur'an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti. Müslüman olmasında ezan sesi ve Türk arkadaşlarının etkili olduğunu belirten Nikolov, İslam dinini hiç kimsenin tesiri altında kalmadan seçtiğini söyledi. Yeni dininin akidelerinin Müftülük'ün hediye ettiği Kur'an-ı Kerimi okuyarak başlayacağını anlatan Nikolov, 5 vakit namazı kılmak için ilk önce namaz surelerini öğreneceğini kaydetti. Nikolov, Müslüman olduğum için huzurluyum. Müslüman olmamada ezan sesi ve Türk arkadaşlarımın yakın ilgisi ve dostluğu etkili oldu. diye konuştu.
Müftü Vekili Mesut Özdemir'de yaptığı konuşmada, İslam dinini seçen Nikolov'u 'tebrik' ederek Müslüman olan birinin Cenab-ı Allah tarafından geçmiş günahları affedilerek annesinden yeni doğmuş bir bebek gibi tertemiz olduğunu kaydetti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.