Manavgat'a göç eden 145 ailenin ihtiyaçları giderildi

05 Aralık 2012 Çarşamba 17:04
Manavgat'a göç eden 145 ailenin ihtiyaçları giderildi






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Manavgat Kaymakamlığı tarafından 1 Şubat tarihinde uygulamaya konulan Toplumda Şiddeti Önleme Projesi kapsamında 145 aile ile sorunlarının giderilmesi için iletişim kuruldu. Çalışma ile özellikle göçle ilçeye gelen ailelerin problemleri tespit edildikten sonra ihtiyaç sahibi olanlara gıda, kıyafet, nakdi, eğitim yardım yapılıyor, sağlık ve işsizlik sorunlarına da çözüm üretiliyor.

Ev ziyaretleriyle problemleri dinlenen ailelerin ihtiyaçları Manavgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü, ilçe belediyesi sosyal market ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB)'nin Sarılar beldesinde kurduğu Birlik Bahçesi'nden karşılanıyor. Proje kapsamında yardım isteyen aile ziyaretlerinde sağlık görevlisi, din görevlisi, emniyet mensubu, rehber öğretmen ve psikolog görev yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, proje ile turizm şehrine göçle gelen sorunlarının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Manavgat'a en fazla göç veren illerin Hatay, Konya, İstanbul, Adana ve Kahramanmaraş olduğunu belirten Bulgurlu, göç edenlerin yüzde 90'nın da bölgede turizm sektörünün canlı olmasına bağlı olarak iş bulma umuduyla geldiğini kaydetti. Bulgurlu, Uygulamaya koyduğumuz projeyle suç unsuru oluşmadan önlemeye yöneliktir. Suç işlendikten sonra şunu şöyle yapsaydık bunu böyle yapsaydık demenin hiç bir faydası yok. Önemli olan suç unsurunun oluşmasının önüne geçmektir. diye konuştu.

Yapılan ziyaretler sonrası 25 aileye Manavgat SYDV'den gıda, 29 aileye kıyafet, 4 aileye eğitim yardımı yapıldığını açıklayan Bulgurlu, 10 kişiye iş bulunduğunu, 18 ailenin sağlık sorununun çözüldüğünü, 3 aileye nakdi yardım ve 72 aileye de rehberlik hizmeti verildiğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.