Manisa'da kışlada gıda zehirlenmesi, 1 şehit var

Manisa'da bulunan 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda dün gece ortaya çıkan gıda zehirlenmesi şüphesi 350 askeri hastanelik etti.

25 Mayıs 2017 Perşembe 16:10
Manisa'da kışlada gıda zehirlenmesi, 1 şehit var






Manisa'da kışlada gıda zehirlenmesi, 1 şehit var

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı'nda dün gece yarısı gıda zehirlenmesi şüphesiyle 350 askerde enfeksiyon belirtisi görüldü. Askerlerden biri gece yarısı şehit oldu.

Manisa Valisi Güvençer yaptığı açıklamada, "Gece saat 01.40 itibarıyla bir Mehmetçiğimiz Hakk'ın rahmetine kavuştu" dedi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında görev yapan yaklaşık 350 askerin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına neden olan olayda, bir askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Güvençer, yaptığı açıklamada, Manisa 1. Er Eğitim Tugayı Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayarak yemin merasimi için hazırlıklarını yapan yaklaşık 6 bin askerden 23 Mayıs gecesinden bu yana yaklaşık 350'sinde bir enfeksiyon belirtisi ortaya çıktığını söyledi.

Askerlere bakteriyel bir bağırsak enfeksiyonu teşhisi konulduğunu belirten Güvençer, "Ancak tam olarak bakterinin tanımlanması ve sebepleri konusunda kesin bir açıklık yok. Bugün muhtemelen öğleden sonra tüketilen yiyecek ve sudan alınan numunelerin tahlil sonucunda sebep konusunda bir belirginleşme olabilir."
dedi.

"BİR MEHMETÇİK HAYATINI KAYBETTİ"

Bakteriyel bir salgınla karşı karşıya olduklarını ancak çok ciddi bir sağlık riskinin olmadığını söyleyen Güvençer, "Maalesef muhtemelen bu hadiseyle ilişkilendirilebilecek, gece 01.40 itibarıyla bir Mehmetçiğimiz Hakk'ın rahmetine kavuştu. Er Hüsnü Özel, 40 dakika yapılan müdahaleye rağmen hayata döndürülemedi." diye konuştu.

Tedavisi süren erlere ilişkin bilgiler veren Güvençer, şunları söyledi:

"Bu sabah itibarıyla Tugay Komutanlığı bünyesinde, Manisa İl Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin ortak çalışmasıyla 5 hekim ve yardımcısı sağlık personelinden oluşan geçici poliklinik oluşturuldu. Sıkıntısı olan çocuklarımızın bu poliklinikte ilk muayeneleri yapılıyor. Kan ve idrar tahlilleri alınıp bir süre müşahedede tutuluyorlar. Orada serum ve ilaç müdahalesi olacak olanlar duruyor, biraz daha durumu ciddi görünenler ise hastaneye sevk ediliyor. Bu sabah 9 yeni çocuğumuz hastaneye sevk edildi. 55 çocuğumuz hastanede, bir çocuğumuzun da durumu diğerlerinden ayrı olarak biraz daha ciddi bulunduğu için yoğun bakıma alındı. Ancak Allah'a çok şükür herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyor."

KRİZ MASASI KURULDU

Hem Tugay Komutanlığı hem de Manisa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kriz merkezi kurulduğunu ifade eden Güvençer, Tugay Komutanlığında eğitimlerin iptal edilerek askerlerin istirahate alındığını kaydetti.

Toplu yaşam alanlarında ve ıslak alanlarda dezenfekte çalışmasının yapıldığını dile getiren Güvençer, "Şu anda, karantina gerektirecek herhangi bir pozisyon yok." dedi.

Güvençer, yarın yapılması planlanan yemin töreni için şu an için iptal ya da ertelenme olmadığını sözlerine ekledi.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında görev yapan erler, 23 Mayıs'ta mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvurmuş, yaklaşık 350 asker daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere sevk edilmişti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.