Manisa Kırkagaç'ta çok sayıda asker hastanelik oldu

Manisa Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda yüzlerce asker yediği akşam yemeğinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 22:50
Manisa Kırkagaç'ta çok sayıda asker hastanelik oldu






Manisa Kırkagaç'ta çok sayıda asker hastanelik oldu

Manisa'da askerler ikinçi kez gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik oldu. Önceki gün Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda meydana gelen ve binden fazla askeri etkileyen gıda zehirlenmesinin bir benzeri, bu kez Kırkagaç Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda kendini gösterdi. Yüzlerce askerin etkilendiği gıda zehirlenmesinin ardandın birliklerinden ambulansla alınan askerler hastanelere getiriliyor.
Edinilen bilgiye göre, Soma, Kırkağaç ve Akhisar'daki devlet hastanelerine kaldırılan askerlerin et kavurma, pilav, salata ve yoğurttan oluşan menünün ardından mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleri baş gösterdiği öğrenildi.
Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinin ardından çok sayıda asker rahatsızlandı. Askerler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

70 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 64 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Bu sayı daha sonra 70 olarak açıklandı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen Salı günü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 askerin hastaneye kaldırılması, Er Hüsnü Özel'in yaşamını yitirmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, bugün de 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 64 asker, rahatsızlandı. Akşam yemeğinde çıkan et kavurma, pilav, çorba, ayran ve salatayı yiyen askerlerde, karın ağrısı şikayeti görülmeye başlandı. Birlikteki yetkili askerlerin ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Askerlerden 51'i Kırkağaç Devlet Hastanesi'ne, 13'ü ise Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerin yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlendi. Serum tedavisi uygulanan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bu arada, Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz da İlçe Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan askerleri ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

VALİLİK: 70 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Manisa Valiliği, Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 150 askerin revire başvurduğunu, bunlardan 70'inin sevk edildiktleri hastanelerde tedaviye alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda kadrolu ve eğitim görmekte olan 6 bin erattan 150 kadarı mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat etmiş, saat 23.00 itibariyle 70 asker sağlık kuruluşlarında müşahede altına alınmıştır. Sağlık kuruluşlarında yapılan ilk değerlendirmede ciddi bir zehirlenme ya da enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır."

MİLLETVEKİLLERİ ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Bu arada, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de Kırkağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi gören askerleri ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

 
Son Güncelleme: 28.05.2017 00:59
Anahtar Kelimeler:
Manisa Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.