Mardin'de çocuk festivali coşkusu

06 Kasım 2012 Salı 18:55
Mardin'de çocuk festivali coşkusu






MARDİN (CİHAN)- Mardin'de düzenlenen '3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' başladı. Festival kapsamında, Mardin Müzesi, Sabancı Kent Müzesi ve Artuklu Üniversitesi'nde hafta sonu atölye çalışmalarının ardından tarihi kentin Cumhuriyet Meydanı'nda 'Sanat Kervanı'' adlı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşte palyaço, deve maketleri, uzun tahta bacaklı gelin ve damat, çeşitli hayvan figürleri ile İtalyan ekibinin heykel insan tiplemesi oyunları ile çocuklara adeta bayram havası yaşattı. Mardin'in çarşı merkezinden festivali izleyen esnaflar ile bazı vatandaşların festivaldeki oyuncu ile sanatçılara eşlik etti. Daha sonra tiyatro korteji, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. İtalyan sanatçıların gösterileri ardından Hacıvat -Karagöz ve kukla gösterileri düzenlendi.

Festivaline katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Ümren İncioğlu, Mardin'de tiyatroya gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Giydiği ilginç kostümlerle Mardin sokaklarında tur atan İncioğlu, Mardin'e büyük hayranlık içinde kaldım. Burası gerçekten çok güzel tarihi bir yer. Halkların kardeşçe yaşadığı bir yer. Bugün de çok güzel bir şey oldu. Sanat kervanında hiçbir şeyin önemi yoktu. Burada Süryani, Arap, Türk hep birlikte yürüdü. Burada İsveç, İtalya, İspanya ve Rusya'dan katılan bütün tiyatrocular hep birlikte çocuklar için yürüdük. Bütün çocukları bekliyoruz. dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve Kayseri'den gelen Hacivat ile Karagöz tiyatro oyuncuları da, Mardin'e büyük hayranlık duyduklarını belirterek, Daha önce Mardin'i faklı tanıdık. Çok misafirperver ve sıcakkanlı insanlar var. Ön yargılarımızı kırdı. İnsanlar Mardin'i gelip görmeden bizim gibi önyargılı bakıyor. İçinde barındırdığı zengin kültürel yapısı ve mimari yapısı ile dünya çapında ender rastlanan tarihi mükemmel bir kenttir Mardin. ifadelerini kullandı.

Mardin Sakarya Çaltekin İlköğretim Okulu'ndan Tülay Açıkgöz de bu yıl 3'üncüsü yapılan Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali'nin, içeriğinin çok zengin olduğunu vurgulayarak, ortaya konulacak tiyatro ile kukla oyunları ile çocuklar eğlenirken eğitimlerine de büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

54 etkinliğin düzenleneceği festivalde, 6 yerli ve 4 yabancı oyun, Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde dönüşümlü olarak oyunlar oynan gösterime sunulacak. Rusya, İspanya, İtalya ve İsveç'ten katılan tiyatro sanatçıları de festival boyunca çeşitli gösteriler düzenleyecek.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.