Mardin'in tarihi caddesi, 3 milyon liraya yenilendi

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:37
Mardin'in tarihi caddesi, 3 milyon liraya yenilendi






MARDİN (CİHAN)- Mardin'de; belediye ve valilik tarafından ortaklaşa yürütülen 'Sit Alanı Altyapı Su ve Kanalizasyon Yenileme Çalışmaları Projesi' kapsamında tarihi Birinci Cadde'deki altyapı ve üstyapı çalışması tamamlandı. 3 milyon lira harcanarak yenilenen cadde, yeni yüzüyle Mardinlilerin beğenisine sunuldu. Tarihi doku korunarak yapılan çalışma kapsamında yer altına 12 buçuk kilometre uzunluğunda 1 asır ömre sahip özel borular döşendi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Birinci Cadde'nin eski hali ile yeni halini karşılaştırıldığında bu çalışmanın ne kadar zorlu ve önemli olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Altı aydır süren çalışmalar kapsamında 3 milyon lira harcayarak toplam 12,5 kilometre uzunluğunda 5 hat döşendiğini anlatan Başkan Ayanoğlu şu bilgileri verdi: 3 buçuk kilometre uzunluğunda ki caddeye bazalt taşı döşedik. Yapılan her şey şehre dikkat kattı. Bu çalışmalar şehrimize daha fazla turist çekecek. Turist demek esnafımızın daha çok kazanması, istihdamın artması kısacası Mardin'in daha da zenginleşmesi demek. Altyapıda yaşanacak tepkileri göze alarak bu işe cesaret ve kararlılıkla girdik. Popülist davranıp yüzeysel çalışmalar yerine zorlu çalışmalara giriştik. Siyasetçiler altyapıya pek girmek istemez. Ama bunu önemsemedik sonuçta kazanan Mardin oldu. Tüm Mardinlileri Birinci Cadde'yi gezip görmeye davet ediyorum.

Toplam 3 milyon lira harcanan çalışmalar kapsamında; Birinci Cadde'de her biri 2 bin 700 metre uzunluğunda yağmur, kanalizasyon, su şebekesi olmak üzere toplam 12,5 kilometre uzunluğunda 5 hat döşendi. 3 buçuk kilometre uzunluğunda bazalt taşı 16 bin metrekare kaldırım taşı ile 19 bin metretül oluk ve bordür kullanıldı. Görsel kirliliğe neden olan elektrik ve telefon kabloları da yer altına alındı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.