Marmara'da beklenen büyük deprem yakın mı ?

Marmara'da meydana gelen depremi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Okan Tüysüz değerlendirdi.

28 Kasım 2015 Cumartesi 10:16
Marmara'da beklenen büyük deprem yakın mı ?






İTÜ Öğreteim Üyesi Tüysüz daha büyük bir depremin tetikleneceğini beklemediğini söyledi. Tüysüz, Büyükçekmece Gölü açıklarında gerçekleşen depremin fay hattının diri olduğunu gösterdiğini ve bu tarz depremlerin sıklıkla gerçekleştiğini belirtti. Tüysüz'ün NTV'ye yaptığı açıklamaları şöyle:

"Depremin olduğu yer Büyükçekmece Gölü'nün hemen açıkları. Bu depremler bize fayın diri olduğunu gösteriyor. Fayın üzerinde hareket olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz yıllardaki depremlere baktığımızda 4 - 4,5 depremler olup arkasından küçük depremler oluyor. Bu depremin çok önemli bir deprem olmadığı kanaatindeyim.

Ama Marmara denizinde tıpkı bugün 4'ün olduğu gibi daha büyük bir deprem olacak ve hasar yaratacaktır. Mutlaka depreme karşı hazır olmamız gerekiyor. Bir gün tıpkı 4'ün olduğu gibi belki 6 belki 7 belki daha büyük bir depremle karşılaşacağız. Ama bu daha büyük bir depremi tetikler diyemeyiz."
Son Güncelleme: 28.11.2015 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.