Mazlumder: Yeni yönetmelik başörtü yasağını diri tutuyor

29 Kasım 2012 Perşembe 16:14
Mazlumder: Yeni yönetmelik başörtü yasağını diri tutuyor






BATMAN (CİHAN)- Mazlumder, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan, yeni kılık kıyafet yönetmeliğini 'ilkel başörtü yasağını diri tutma girişimi' olarak nitelendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğrencilerin kılık kıyafetlerini düzenleyen yeni yönetmeliğine tepki gösteren Mazlumder, yönetmeliği bütün şubelerinin eş zamanlı basın açıklamasıyla protesto etti.

Mazlumder Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, genel merkezin eş zamanlı olarak kamuoyuna sunulmak üzere tüm şubelerine gönderdiği yazılı basın açıklamasını şube olarak desteklediklerini söyledi.

Yeni yönetmeliğin bir takım iyileştirmelerin yanında, ilkel başörtüsü yasağını halen diri tutma gayretinin somut bir örneği olduğunu vurgulayan Çiçek, MEB'e bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları belirleyen yönetmelik, bir taraftan 'okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir.' hükmünü içermesine rağmen diğer taraftan 'öğrenciler okul içinde baş açık olarak bulunur.' hükmünü içermektedir. Kız öğrencilerin sadece, İmam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebileceği hükmünü içeren yönetmelik hukuksuz bir yasağı halen diri tutmaktadır. denildi.

BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK

Mazlumder açıklamasında şu görüşlere yer verildi: Haksız ve hukuksuz yasağın devam etmesinin önünü açmaktan başka işe yaramayacak olan bu yasakçı yönetmelik, imam hatip okulları ve diğer okullar ya da kuran dersleri ve diğer dersler ayrımı yaparak düalist bir bakışı ve Türkiye'ye özgü seküler bir mantığı ele vermektedir. Ülke Müslümanlarının taleplerini karşılamaktan uzak olan bu yönetmelik bir akıl tutulmasının ürünüdür. Düzene uygun kafalar yetiştirmekten öte bir anlam taşımayan, Tevhidi Tedrisat Kanunu ile tektipleştirilmiş zorunlu eğitim ile her çocuk cendereye alınmaktadır. Hem belli bir ideolojinin kirli gömleği ailelerin inançları hilafına zorla çocuklara giydirilmeye çalışılmakta hem de en makul talepler bile yok sayılmaktadır. MAZLUMDER olarak, verilen zorunlu eğitime Başörtüsü ile katılmak isteyen çocukların; öğretmen ve idare baskısına maruz kaldığı, tecrit edildiği, yıldırma amaçlı olarak başka okullara sevk edildiği, arkadaşlarının önünde küçük düşürüldüğü ve arkadaşları tarafından baskı altına alındığı, dövüldüğü/dövdürüldüğü, ailelerinden alınacakları yönünde tehditlere maruz bırakıldığı bir sistemde fiilen zaten uygulanan ufak tefek iyileştirmelerin birer nimet bahsi olarak sunulmasını kınıyoruz.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.