Meclis'te yemin düğümünü çözecek toplantı başladı

11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:22
Meclis'te yemin düğümünü çözecek toplantı başladı







Toplantıya, AKP’den grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek katıldı. CHP’den de Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek katıldı.

-İKİNCİ TOPLANTI-

AKP ve CHP heyetleri Cuma günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında bir araya gelmişti. Çiçek toplantının ilk 15 dakikasına katılmış, daha sonra ayrılmıştı. Toplantının ardından bir açıklama yapan ve çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de, en geç Pazartesi'ye(bugün) kadar bir kez daha bir araya geleceklerini belirterek, “Yasalarda düzenleme yapmak şeklinde bir yol haritası sorunu baştan tıkamak olur. Sürecin uzamasına neden olur. O işin sonraki aşamasıdır. Şu anda böyle bir değerlendirmeyi yapmadık” demişti.
AKP ve CHP heyetlerinin ikinci kez bir araya geldiği toplantının ardından ortak bir iradenin açıklanması ve CHP’li milletvekillerinin de Genel Kurul’da yemin etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.