Medvedev iş adamlarından Putin'le kendi arasında karar vermelerini istedi

13 Temmuz 2011 Çarşamba 12:59
Medvedev iş adamlarından Putin'le kendi arasında karar vermelerini istedi






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev iş dünyasının önemli 27 ismi ile yaptığı görüşmede Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le kendisi arasında taraflarını belirlemelerini istedi. Vedomosti gazetesinde yer alan iddialara göre Medvedev, dün iş adamları ile yaptığı görüşmenin basına kapalı olan bölümünde bu talebini iletti. Büyük patronlar bu sürpriz talebi 2012 Devlet Başkanlığı seçimleri için taraf belirlenmesi olarak yorumladı.Vedomosti gazetesi isimlerini açıklamadığı birkaç iş adamının bu konu ile ilgili değerlendirmelerine yer verdi. Bir işadamı Medvedev'in konuşmasın kendisi açısından sürpriz olduğunu belirterek, Medvedev'in Sizler benim programım ya da bir kısım şeylerin olduğu gibi devam etmesi arasında tercih yapmak zorundasınız dediğini aktardı.

 İş adamı, Dondum kaldım, gerçekten bu beklenmiyordu dedi.Medvedev konuşmasında iş adamlarından başkalarının kendileri ile ilgili tercihte bulunmalarına izin vermemelerini istedi. Ülkenin son on yılda Putin'in belirlediği yolda mesafe aldığını vurgulayan Rusya lideri, St. Petersburg Ekonomik Formu'nda kendisinin çizdiği başka bir yol olduğunu hatırlattı. Hangi yolun seçileceği ile ilgili iş adamlarından karar vermelerini isteyen Rusya lideri, aksi durumda birilerinin kendileri adına karar vereceğini söyledi.Medvedev'in basın sekreteri Natalya Timakova başkanın ülkenin geleceği ile ilgili pozisyonunun bilindiğini, iş adamlarının en üst makamda oluşan belirsizliğin ekonomik ilerleme açısından zararlı olduğunu düşündüklerini ifade etti.
Timakova'ya göre Medvedev de, iş adamlarından bunu kendilerinin belirlemesi yönünde talepte bulundu.Ancak Medvedev'in iş adamlarından taleplerinin, Maliye Bakanı Aleksey Kudrin'in Rusya liderinin mali politikalarını eleştirmesi ve başbakanlık koltuğuna oturacağı ile ilgili söylentilerin çıkmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Basında yer alan iddialara göre Rusya Başbakanı Putin'in Kremlin'e oturmasının ardından hükümetin başına da Kudrin getirilecek. Ancak, Aralık ayında yapılacak Duma seçimlerine kadar Kremlin'e kimin oturacağı ile ilgili büyük sorun çözülemeyecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.