Medya'da FETÖ yapılanmasında 21 sanığa tahliye

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün medya yapılanmasına yönelik davada mahkeme, aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 21 kişinin tahliyesine karar verdi.

31 Mart 2017 Cuma 18:42
Medya'da FETÖ yapılanmasında 21 sanığa tahliye






Medya'da FETÖ yapılanmasında 21 sanığa tahliye




İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız'ın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme tahliye kararında, "Suç vasfının ileride sanıklar lehine değişme ihtimali, sabit ikametgah sahibi olmalarını" gerekçe gösterdi. Kararda tahliye olan sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Mahkeme diğer tutuklu sanıklar Davut Aydın, Emre Soncan, Mutlu Çölgeçen, Ufuk Şanlı ve Ünal Tanık'ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, bu sanıkların üzerine atılı suçları işledikleri yönünde somut delillerin bulunduğunu, tutuklama tedbirinin bu aşamada işin önemi ve ön görülen ceza sürelerinin dikkate alınarak tutukluluk hallerinin ölçülü olacağı kanaatine vardığını belirtti.

SAVCI 13 SANIĞIN TAHLİYESİNİ TALEP ETMİŞTİ

Duruşma savcısı, sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Abdullah Kılıç, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Oğuz Usluer ve Yetkin Yıldız'ın tutuklulukta geçirdikleri sürenin dikate alınarak tahliyelerine karar verilmesini talep etmişti. Savcı diğer sanıkların ise atılı suçu işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesini gösterir delillerin bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etmişti.

İDDİANAMEDE NELER VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün sosyal medyadaki propaganda aracı olan “fuatavni" adlı hesabının kurucusu olduğu tespit edilen ve firari olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan sanık Said Sefa hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütü yönetmek" suçundan da 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.