"Medyadaki 'ideal vücut' vurgusu, engellileri olumsuz etkiliyor"

06 Aralık 2012 Perşembe 16:07






EDİRNE (CİHAN)- Prof. Dr. Hakan Tuna, medyadaki 'ideal vücut' vurgusunun, engelliler üzerinde olumsuz etki yaptığını söyledi.
Sürekli olarak fiziksel bütünlük, güzel vücuda sahip olma, fiziksel görünüm, sağlıklı olma, atletik yetenek gibi unsurların medyada ön plana çıkardığına dikkat çeken Tuna, ulusal ve yerel medyanın engelli bireylere karşı özenli, duyarlı ve etkili bir yayın politikası izlemesi gerektiğini vurguladı.

Medyanın özürlülüğü önleme konularında daha etkin, sistemli ve duyarlı mesajlar iletebileceğini aktaran Tuna, ancak günümüzde bu konuyu işleyen yazılı ve görsel yayınlarının sayısının az, içeriğinin ise kısıtlı olduğuna dikkat çekti.

Toplumun bütününün ilgisini çekecek, düzenli mesajlar verecek sistemli programlara acil ihtiyaç olduğunu anlatan Tuna, çeşitli alanlarda önemli başarılara imza atmış özürlü çocuk, yetişkin ve yaşlılara daha fazla yer verilmesi gerektiğini kaydetti. Tuna, Özellikle ruhsal ve duygusal bozukluğu olan bireylerin ve zihinsel engellilerin eğitimleri, rehabilitasyonları ve yaşamları konusunda toplumsal ön yargıların olumlu yönde değişmesini sağlayabilecek programlar hazırlanmalıdır. değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.