Merkel, partisinin kapılarını göçmenlere açtı

05 Aralık 2012 Çarşamba 19:35
Merkel, partisinin kapılarını göçmenlere açtı






HANNOVER (CİHAN)- Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), tarihinde bir ilki gerçekleştirerek federal yönetime üç Türk ve bir Fas kökenli politikacıyı seçti. Alman basını konuyu, Parti göçmenleri keşfetti. Bununla İslam CDU'nun da bir parçası oldu. yorumunu yaparken, Türk siyasiler CDU'nun Türk toplumuna verdiği değeri gösterdiğini dile getirdi

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu Milletvekili Serap Güler yüzde 74,46 ve Aşağı Saksonya Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan yüzde 76,74 gibi yüksek bir delege desteğiyle CDU'nın federal yönetimine seçildi. Berlin Sağlık Senatörü Emine Demirbüken-Wegner ise yüzde 62,56'lik bir oy oranıyla ilk defa CDU'nun Divan Kurulu'na seçilen Türk kökenli siyasetçi oldu.

GÜLER: CDU TÜRK TOPLUMUNA DEĞER VERDİĞİNİ GÖSTERDİ

CDU gibi büyük parti de görev aldığı için mutlu olduğunu söyleyen KRW Milletvekili Serap Güler Yönetimde üç Türk kökenliye yer veren CDU, Türk toplumuna verdiği değeri gösteriyor. dedi. Hessen Eyaleti Eski Başbakanı CDU'lu Roland Koch'un Türklerin çifte vatandaşlık taleplerine karşı daha önce başlattığı kampanyayla Türklerin CDU'ya mesafeli davrandıklarını ifade eden Güler, CDU'nun artık Koch'la özdeşleşmemesi gerektiğini vurguladı. CDU'lu politikacı Başbakan Merkel, CDU'nun kapılarını göçmenlere açtı ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: TÜRKLER ARTIK ALMANYA'YI VATAN OLARAK GÖRÜYOR

İlk defa adaylığını açıklayan ve 26 aday arasından yüzde 76,74 gibi büyük bir delege desteğiyle 9. Sıradan CDU Federal Yönetim Kurulu'na seçilen Aygül Özkan, seçilmesini Gençlerin Almanya'da başaramayacakları hiçbir şey yok. CDU büyük bir parti olarak farklılığa açık olduğunu gösterdi. Birlik Partisi, hem şehirlerde hem de kırsalda her kesime hitap etmesi gerekiyor. şeklinde konuştu. CDU'nun gençleştiğini ve daha çok bayanların görev aldığını hatırlatan Özkan, Türk ve göçmen kökenlilerin yönetime girmesinin artık insanların Almanya'yı vatan olarak gördüğünü gösteriyor. yorumunu yaptı.

Türk kökenlilerin bu ülkede kendileriyle barışık olarak siyaset yapmalarını tavsiye eden Özkan, CDU'nun yönetimine dört göçmen kökenlinin seçilmesinin Gençlere eğitim ve topluma hizmet veriyorsanız, CDU'da yeriniz var mesajı içerdiğini kaydetti. Göçmenler CDU'da başarılı olduğunu ve dört göçmen kökenli siyasetçinin yönetime seçilmesinin CDU'nun bir başarısı olduğunu söyleyen Birlik partileri (CDU/CSU) Parlamento Grubu Uyum Sözcüsü Michael Frieser, Uzun yıllar bu ülkede yaşayan toplumumuzun parçası olmuş insanlara yaptığımız siyasetin inandırıcılığı göstermeliyiz. Yönetime seçilen üyelere başarılar diliyorum. dedi.

ALMAN BASINI: İSLAM CDU'NUN BİR PARÇASI OLDU

Üçü kadın dört göçmen kökenli siyasinin CDU'nun yeni Federal Yönetim Kurulu'na seçilmesi Alman basınında da geniş yankı buldu. Alman basını, Parti göçmenleri keşfetti. Bununla İslam CDU'nun da bir parçası oldu. yorumunu yaptı. Westdeutsche Allgemeine Zeitung gazetesi Parti kongresi: Kadınların gücü Birlik Partisi'ni nasıl kalıcı şekilde değiştirdi? (Wie Frauen-Power die Union nachhaltig verändert) başlıklı haberinde, Parti kongresinde, Hıristiyan Demokratların yüzü oldukça değişecek. Kadınlar ve göçmenler partiyi şekillendirecek. denildi. Gazete haber için Başbakan Angela Merkel'in yanında Emine Demirbüken-Wegener, Aygül Özkan ve Serap Güler'in de olduğu, CDU'nun yönetimindeki altı kadının toplu fotoğrafını kullandı.

PARTİ GÖÇMENLERİ KEŞFETTİ

Alman Kölner Stadt Anzeiger gazetesi ise Parti göçmenleri keşfetti (Partei entdeckt Migranten) başlıklı haberinde, Kitle partileri göçmenleri seçmen olarak keşfetti. Ve bunun sonuçları var. SPD kısa süre önce göçmen kökenli politikacıları parti yönetimine getirdi. Buna karşılık CDU dört göçmen politikacıyı parti yönetimine getiriyor. Bununla İslam CDU'nun da bir parçası olmuş oluyor, en azından personel olarak. ifadesini kullandı. Gazete Emine Demirbüken, Serap Güler, Aygül Özkan ve Younes Ouaquasse hakkında bilgilere yer verdi. Serap Güler'in kendisini `inançlı bir Müslüman' olarak tanımladığını ve bunun CDU ile bağdaştığını belirttiğini aktaran gazete Güler'in, Hepimiz aynı Allah'a dua ediyoruz. sözlerine yer verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.