Merkel, yasadışı yerleşimler konusunda İsrail'e itiraz etti

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
Merkel, yasadışı yerleşimler konusunda İsrail'e itiraz etti






BERLİN (CİHAN)- Almanya Başbakanı Angela Merkel, işgal altındaki topraklarda yasadışı yerleşim birimleri inşa edilmesi konusunda İsrail'le aynı fikirde olmadıklarını söyledi.

Resmi ziyaret için Berlin'de bulunan İsrail Başbakanı Binamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Merkel, İsrail'in iki devletli çözüm için çalışmasını ve tek taraflı adımlardan kaçınmasını istedi.

İsrail devletinin güvenliğinin sağlamanın Almanya´nın temel politikalarından olduğunu tekrar hatırlatan Angela Merkel, görüşmelerde İsrail'in güvenliğini nasıl iyileştirebileceklerini konuştuklarını da ifade etti.

Hükümetler arası görüşmelerde çeşitli projeleri hayata geçirmek istediklerini açıklayan Merkel, 2015 yılında İsrail ile diplomatik ilişkilerinin 50. yılını kutlayacaklarına işaret etti.

Netanyahu ise konuşmasının başında Merkel´e sıcak karşılamasından dolayı teşekkür ederek, her iki ülke arasındaki ilişkinin özel olduğunu ve bunu derinlerde hissettiklerini kaydetti. Netanyahu, İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin verilmemesi, Suriye'nin sahip olduğu kimyasal silahları kullanmaması ve bunların yanlış kişilerin eline düşmemesi konularını ele aldıklarını kaydetti.

Filistinlilerin kalıcı ve güvenli bir barışın sağlamaya yönelik çalışmalar için ön şart getirmeden yeniden müzakere masasına dönmelerini ümit ettiğini ifade eden Netanyahu, Konuya dikkatli bakıldığında ve tartışıldığında Filistinlilerin de doğrudan görüşmelere ilgisinin çok güçlü olmadığını göreceksiniz. Bu barış kararı New York'ta, BM'de ve Avrupa'da alınmayacak, Kudüs ile Ramallah arasında alınacaktır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.