Merkel: Yaşlanıyoruz, geleceğimiz göçmenlerle bir arada yaşamaya bağlı

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:32
Merkel: Yaşlanıyoruz, geleceğimiz göçmenlerle bir arada yaşamaya bağlı






HANNOVER (CİHAN)- Almanua Başbakan Angela Merkel, ülkenin geleceğinin yerli ve göçmen toplumun bir arada tutulmasına bağlı olduğunu ifade etti. Merkel, İnsanlar hangi etnik kökenden ve sosyal sınıftan geldiklerine bağlı olmaksızın eşit şans elde edip huzur ve güven içinde yaşamalılar. dedi.

Delegelerin dakikalarca ayakta alkışladığı Başbakan Angela Merkel, CDU'nun genel başkanlığına tekrar seçildi. Konuşmasında Almanya'nın sanayi ve endüstri ülkesi olduğuna dikkati çeken Merkel, çalışma piyasasında oluşacak kalifiye eleman açığı için yabancı kalifiye iş gücüne ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) 25. Kurultayı'nda konuşan Federal Başbakan ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel, Almanya'nın demografik olarak yaşlandığını ve nüfus olarak azaldığını ifade ederek, Geleceğimiz göçmenlerle bir arada yaşamaya bağlı. dedi. 2013 genel seçimi öncesi önemli mesajlar veren Merkel, CDU'nun toplumun her kesimini temsil eden parti olduğunu söyledi. Almanya'da yaşayan her insanın onurunun dokunulmaz olduğunu ifade eden Başbakan Merkel, geleceğin üç temele bağlı olduğunu belirtti.

Merkel, Birincisi çocukların eğitimi, her çocuk bizim için geldiği aileye ve sosyal sınıfına bakılmaksızın çok önemli. Ailesi yıllardan beri burada yaşasın veya yabancı bir ailede yetişsin eğitim eşitliği sağlanmalı. Okul öncesi eğitim ve Almancaya önem verilmeli. Herkes Almanca öğrenmeli, eğitim uyumun anahtarıdır. Topluma katılım ancak eğitim ve kalifikasyon ile olur. 2015 yılına kadar Almanya'da okulu terk edenlerin sayısını yarıya indirmeyi hedefliyoruz. Bunu yapamazsak bu Almanya için utanç verici bir durum. ifadelerini kullandı.

İkinci olarak ailenin korunmasına vurgu yapan Merkel, bir taraftan annelerin hem çocuklarını yetiştirmeleri hem de çalışma piyasasından ayrı kalmamaları için birçok çalışma yaptıklarını kaydetti ve Ailenin yanındayız. dedi.

Üçüncü olarak insanların güvenli ve huzurlu şekilde bir arada yaşadıkları bir Almanya istediklerini ifade eden Federal Başbakan, Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinden sonra iki Almanya'nın, yerli ve göçmenlerin, yaşlı ve gençlerin bir arada yaşadığı bir Almanya istiyoruz. Yaşlanıyoruz ve azalıyoruz. Herkesin ırkından ve sosyal sınıfından bağımsız olarak eşit şans bulduğu, özgür ve güvenli bir ülkeyiz. sözleriyle göçmenlerle yerli toplumun bir arada yaşamasının önemine vurgu yaptı.

EURO'NUN KURTULMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Konuşmasının büyük bölümünü Euro'nun kurtarılması ve Avrupa Birliği'nin geleceğine ayıran Merkel, Tarihimizin en ağır ekonomik kriziyle mücadele ediyoruz. Euro'nun batmasına asla izin vermeyeceğim. Kurtulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yunanistan ile ilgili verdiğimiz kararlarda Euro'nun bütününü düşünüyoruz. Avrupa Birliği güçlü olmalı. Dünyada rol oynamayı düşünüyorsak bunu Almanya 80 milyonluk nüfusuyla tek başına başaramaz. AB'ye ihtiyacımız var. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının dünyaya yerleşmesi için bize büyük sorumluluklar düşüyor. Dünyanın güvendiği ülke olmalıyız. diye konuştu.

TANRI, FDP'Yİ BİZİM İMTİHANIMIZ İÇİN YARATTI

Almanya için en faydalı CDU- Hür Demokrat Parti (FDP) iktidarıdır. İki Almanya'nın birleşmesinden bugüne en başarılı iktidar CDU- FDP'dir. 1990'dan bugüne eğitime en fazla bütçeyi biz ayırdık. En az işsizlik ve en çok şirket kuruluşu bizim iktidarımız döneminde oldu. diyen Merkel'in FDP ile koalisyon kurmak istiyoruz ama sanırım tanrı FDP'yi bizim imtihanımız için yarattı. sözleriyle kamuoyu yoklamalarında yüzde 5'in altında gözüken ve iç tartışmalar yaşayan FDP'ye gönderme yaptı.

ENERJİDE DEVRİM YAPACAĞIZ

Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti'nin enerji politikasını eleştiren Merkel, CDU- FDP'nin enerji devrimi yapacağını ve Almanya'nın yenilenebilir enerjide dünyaya teknoloji ihraç edip model olacağını söyledi. İnsanlığın güvenliği için yenilenebilir enerji kaynaklarının öne çıkarılacağını kaydeden Federal Başbakan, dünyaya `Made in Germany' markasıyla çevre dostu, tasarruflu enerji modeli sunacaklarını, bu nedenle araştırma geliştirmeye büyük kaynak ayırdıklarını vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.