'Mesir Festivali'nin UNESCO'ya girmesi, Manisa'ya ivme kazandıracak'

06 Aralık 2012 Perşembe 16:12
'Mesir Festivali'nin UNESCO'ya girmesi, Manisa'ya ivme kazandıracak'






MANİSA (CİHAN)- Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, UNESCO'nun Mesir Festivali'ni İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilmesine karar vermesinin Manisa adına mutluluk verici olduğunu söyledi. Bunun şehre olumlu katkıları olacağını belirten Tanık, Böyle bir listeye girmek çok kolay değildi. Bu konuda başta Manisa Valiliği, Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olmak üzere herkesin çok büyük katkısı oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. İki yıl süren çalışmalarımızın karşılığını aldık. dedi.

UNESCO listesinde yer alarak bundan sonra Manisa ve Türkiye'nin tanıtımını daha iyi yapacaklarını dile getiren Dernek Başkanı Tanık, Hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra kazanan Manisa ve Türkiye olacak. Artık mesir macununu tanıtmak için zemin sağlamlaştı. Şekerleme gibi görülmeyecek. Bu listeye girmek, Manisa ve Türkiye'ye kültürel ve ekonomik anlamda çok büyük ivme kazandıracak. diye konuştu.

Merkezi Paris'te bulunan UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Komitesi, bugün yapılan toplantıda Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilmesine oybirliğiyle karar verdi. Bununla birlikte Türkiye'de listede kayıtlı miras sayısı 10'a yükseldi. Diğer dokuzu meddahlık geleneği, Mevlevi sema törenleri, âşıklık geleneği, Karagöz, geleneksel sohbet toplantıları, Alevi-Bektaşi ritüeli semah, Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali ve geleneksel tören keşkeğiyle Türkiye, Azerbaycan, Hindistan, İran, Kırgızistan, Özbekistan ve Pakistan'ın ortak projesi Nevruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.