Meteoroloji Ankara'yı bir gün içinde iki kez uyardı

Son günlerde Ankara'yı etkisi altına alan yağmurlu hava, yetersiz altyapıyı, çarpık kentleşmeyi bütün çıplaklığıyla ortaya çıkardı.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 19:06
Meteoroloji Ankara'yı bir gün içinde iki kez uyardı






Meteoroloji Ankara'yı bir gün içinde iki kez uyardı


Meteoroloji'den Ankara için bir günde iki kez sel uyarısı geldi. Yapılan son uyarıda "Ankara'da saat 20.00'ye kadar kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor, vatandaşlar tedbirli olmalıdır" denildi. Kuvvetli yağmur ve dolunun etkisini göstermeye başladığı Ankara'da birçok noktada yollarda su birikintileri oluştu, araçlar güçlükle ilerledi. Meteoroloji "acil" kodu ile Bolu için de uyarı geldi..


VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ankara’da saat 14.00 ile 20.00 arası yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiği duyurularak, vatandaşların tedbirli olması istendi. Ankara'da önceki yağışta vatandaşların mahsur kaldığı Akay Altgeçidi'ni yine su bastı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Ankara’da yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bir uyarı da Bolu için geldi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Bugün 16:30-19:30 saatleri arasında Bolu'da yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

ARAÇLAR GÜÇLÜKLE İLERLİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Ankara'da kuvvetli yağmur ve dolu etkisini göstermeye başladı. Birçok noktada yollarda su birikintileri oluştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.