Meteoroloji uyardı; Bahar beklerken soğuklar geliyor

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sinop, Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

24 Mart 2019 Pazar 19:28
Meteoroloji uyardı; Bahar beklerken soğuklar geliyor






Meteoroloji uyardı; Bahar beklerken soğuklar geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu illerinde kar yağışı, güneydoğu illerinde kuvvetli sağanak yağış, güney illerinde fırtına, iç ve batı illerinde ise don olayı beklenmekte. Açıklamada, sıcaklıkların 5 ile 9 derece düşeceği belirtilirken, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sinop, Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu (Iğdır ve Malatya hariç) ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bitlis ve Muş çevreleri ile Batman’ın kuzeyi, Siirt’in ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar (20-50 cm),Bingöl, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa’nın doğusunda kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 5 ila 9 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat),zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda bu gece saatlerinden itibaren görülecek kar yağışlarının, yarın (Pazar) sabah saatlerinde etkisini artırarak Hakkari, Bitlis, Muş ile Batman’ın kuzeyi (Sason),Siirt’in doğusu (Pervari, Eruh) ve Şırnak’ın doğusunda (Beytüşşebap, Uludere) yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde bu akşam saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların gece saatlerinde etkisini artırarak Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa’nın doğusunda (Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar) kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Gece saatlerinden itibaren, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz Bölgesi ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli, (40-60 Km/saat),zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 13°C
Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 23°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KARS °C, -1°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 13°C
Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Son Güncelleme: 24.03.2019 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.