Meteoroloji'den İstanbul için gece yarısı uyarısı

Kara kış etkisini bugün akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve çevresinde göstermeye başlayacak. Gece yarısından itibaren sıcaklık -1'e kadar inecek

17 Ocak 2016 Pazar 12:02
Meteoroloji'den İstanbul için gece yarısı uyarısı






Meteoroloji'den İstanbul için gece yarısı uyarısı


İstanbul hava durumu,Kar yağışı konusunda İstanbul ve çevresini uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazartesi günü beklenen kar yağışının daha erken etkisini göstereceğini duyurdu. Bugün akşamdan itibaren hava sıcaklıkları yüksek kesimlerde sıfırın altını görecek..

 için hava durumu tahminlerini değiştiren Meteoroloji erken kar uyarısı yaptı. Tahminlerine göre bu gece kar yağışı bastıracak.
Pazartesi günü beklenen kar yağışı İstanbul'a erken geliyor. Meteoroloji en son hava durumu tahminlerine göre İstanbul bu geceden itibaren kar yağışının etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yurdun hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile bu sisteme ilave olarak bugün Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. İstanbul'da bugün yoğun bir şekilde yağan yağmur gece saatlerinden sonra yoğun kar yağışına dönüşecek.

HAVA SICAKLIĞI İÇİN KRİTİK UYARI -1'İ GÖRECEĞİZ

İstanbul'da bugün gündüz saatlerinde kuvvetli sağanak yağış görülecek. Yağışın, gece saatlerinden itibaren batıdan başlayarak karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla salı akşamına kadar iç ve yüksek kesimleri başta olmak üzere yerel olarak etkili olacağı tahmin edildi. Bu hafta sonu İstanbul'da 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji, pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzerinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:
"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

AKDENİZ İÇİN 'KUVVETLİ YAĞIŞ' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca yurdun güney kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Batı Akdeniz'de başlayan yağışların etkisini artırarak gece saatlerinden itibaren bazı yerlerde kuvvetli sağanak yağışlara ve karla karışık yağmura dönüşmesinin beklendiği belirtildi. Sel, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapılan açıklamadoa şöyle denildi:

"Batı Akdeniz'de başlayan yağışların zamanla etkisini artırarak gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyı kesimi ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar Mevkii ile Isparta çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."



Hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.
Son Güncelleme: 17.01.2016 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.