Metiner: BDP'lilere endeksli bir dokunulmazlık meselesi gündemimizde yok

04 Aralık 2012 Salı 14:50
Metiner: BDP'lilere endeksli bir dokunulmazlık meselesi gündemimizde yok






ANKARA (CİHAN)- AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP'lilere endeksli bir dokunulmazlık meselesinin gündemlerinde olmadığını belirterek, artık BDP'lilerin de hukukun içinde siyaset yapmayı öğrenmeleri gerektiğini kaydetti.

Metiner, AK Parti Genel Merkezi'nde, milletvekilleri değerlendirme ve istişare toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin soruya Metiner, dokunulmazlık sistematiğinin değişmesi gerektiğini belirterek, Yeni bir dokunulmazlık düzenine ihtiyacımız var. Aslında doğrusu, suç işleyen milletvekillerinin yargı karşısına çıkartılabilmesidir. Hukuk bunu emreder. Gider yargılanır, ceza alırsa, milletvekili olduğu süre içerisinde cezası infaz edilmez, tutuklanma gerçekleşmez ama milletvekili çekilmediğinde de cezasını çeker. Böyle bir hukuki düzenlemeye ihtiyaç var. Bütün bunlar tartışılıyor. Sadece BDP'lilere endeksli bir dokunulmazlık meselesi gündemimizde yok. Ama BDP'liler de artık hukukun içinde siyaset yapmayı öğrenmelidirler. dedi.

Gazetecilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda AK Parti içinde çatlak olup olmadığı sorulan Metiner, dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti içerisinde hiçbir çatlak bulunmadığını söyledi. Metiner, Grup kararı alınmasını gerektiren bir durum da yok. Milletvekilleri olarak farklı görüşlerimiz olabilir, kendi platformlarımızda bunu konuşuruz, tartışırız. Ama Sayın Başbakanımız, genel başkanımız bir irade beyan ettiğinde de biz milletvekilleri Sayın Başbakanımızın iradesini yere çalmayız. diye konuştu.

AK Parti'li Galip Ensarioğlu'nun, dokunulmazlıkların kaldırılmaması yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Metiner, Kendi takdiridir. Biz partimizin yetkili kurullarında Başbakanımızın, partimizin yetkili kurulları doğrultusunda bir irade beyanı ortaya çıkarsa, o doğrultuda oyumuzu kullanırız. Ama farklı düşünen milletvekillerimiz olabilir. Keşke arkadaşlarımız, partinin meşru platformlarında bunu gündeme getirseler. Medya karşısında partimizde çatlak patlak olduğu algısı yaratacak söz ve davranışlarda bulunmayı, doğrusu ben uygun bulmam. Siyaseten uygun bulmam. açıklamasında bulundu.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.