Mezarda ağlayan gizemli kız: Elinde sopayla yardım etmeye gelmiş

Çorumlu bir haftadır gece gündüz ayakta. Şehirde ulusal ve yerel medya Ulu Mezarlık çevresinde nöbette. Mezarda ağlayan gizemli kızın kimliği dün de çözülemedi...

04 Mayıs 2018 Cuma 01:43
Mezarda ağlayan gizemli kız: Elinde sopayla yardım etmeye gelmiş






Mezarda ağlayan gizemli kız: Elinde sopayla yardım etmeye gelmiş

Ne erken seçim, ne cumhurbaşkanlığı adayları, hızla artan dolar..  Çorumlu'nun umrunda bile değil.  Çorum bir haftadır Türkiye'nin bu gündeminden uzakta. Haber ajanslarının ve TV kanallarının günlerdir gündemden düşürmediği bir kadının mezarı başında gece yarısı ağlayan gizemli kızın kim olduğunu merak eden vatandaşlar ve polis, olayın meydana geldiği mezarlık çevresinden ayrılmıyor. Ulusal kanalların kameramanları muhabirleri Çepni Mahallesi'ndeki Ulu Mezarlık çevresinde gün boyu nöbetini sürdürürken, Fatma Ç'nin mezarında ağlayan kızı bulabilmek, ona yardım edebilmek için bütün Çorum adeta seferber olmuş durumda. 


36 yıl önce elen bir kadının mezarında ağlayan genç kıza yardım etmek için gelenlerin ellerinde sopalarla nöbet tutması ise polisi bile hayrete düşürdü. Çepni Mahallesi Ulu Mezarlık çevresinde önlem alan polis ekiplerine zor anlar yaşatan meraklıları görevli memurlar "Gidin başka vatandaşlara yardım edin, yardım bekleyen, ilgi isteyen binlerce insanımız varken burada ne işiniz var" diyerek uzaklaştırdı.

Bu arada olaya şüpheli yaklaşan vatandaşlar da var. Kimilerine göre olay tamamen uydurma. Genç kızın ağlama sesini  duyduğunu söyleyenlerin çelişkili açıklamaları da var. Vatandaşlar "Genç bir kızın ağlaması elbette insanın içini sızlatır, ancak onca kadın çocuk cinayetine duyarsız kalanların, kulaktan dolma bir olay için yardıma koşmaları çok garip bir  durum" yorumunu yapıyor.

OKULDAN KAÇIP MEZARA GELENLER OLDU

Çorum'da lise öğrencileri okullarından kaçıp haberlere konu olan mezara gelerek, gizemli kıza mektup bıraktı. Anadolu Lisesi öğrencileri gizemli kıza bıraktıkları mektupta "Selamün aleyküm, Biz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak 11 kişi Okuldan kaçarak buraya geldik.Eğer bir derdin varsa konuşarak çözebiliriz. Güvenlik görevlisinden de yardım isteyebilirsin, Tüm Türkiye seni konuşuyor artık ortaya çık" diye not bırakmıştı.

36 ÖNCE ÖLEN KADININ MEZARINDA KİM AĞLAR? 

Çorum'da 1982 yılında vefat eden Fatma Ç.ye ait mezarın başında konuşup, ağlayan gizemli genç kız, hakkında kentte farklı söylentiler ortaya atılırken, vatandaşlar gece mezarlığa akın etti. Bazı vatandaşların ise 'Kızı bulduk' diye bağırmaları üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Gece yarısına kadar mezarlık önünde nöbet tutan vatandaşların tek bir derdi var, mezara ağlamak için gelen kızın kimliğini öğrenmek.. 

Çorum'da bir hafta içinde 5 gece mezarlığa gelerek 1982 yılında vefat eden Fatma Ç.´ye ait mezarın başında konuşup, ağlayan gizemli genç kız, kentte merak konusu oldu. Genç kızın kimliğinin tespit edilmesi için bölgeye kamera kurulurken, dün gece mezarlığa gelen yaklaşık 300 kişi, polise zor anlar yaşatmıştı.

GECE YARISI MEZARLIĞA GELENLER VAR

Kentte farklı söylentiler ortaya atılırken, vatandaşlar gece Ulu mezarlığa akın etmeye devam etti.  Bu gece mezarlığa gelen yaklaşık 150 kişilik bir grup, mezarlığın korkuluklarından atlayıp içeriye girdi.

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen ellerinde sopa ve fenerlerle mezarlığa giren bazı kişiler dişarı çıkarken, birçok kişi ise gizemli kızı bulmadan çıkmayacaklarını belirttiler.


"KIZI BULDUK" DİYE BAĞIRDILAR, ORTALIK KARIŞTI

Tehlikeye aldırış etmeden demir korkulukların üstünden atlayan bazı vatandaşların ise "Kızı bulduk" diye bağırmaları üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Polis ekipleri mezarlık içerisinde gezinen kişileri dışarıya çıkarmak için çaba sarf ederken, bazı kişiler mezarlıkta gizemli kızı aramayı sürdürdü.

GÜVENLİK KAMERASI KONULDU

Genç kızın kimliğinin tespit edilmesi ve bulunması için Çorum Belediyesi tarafından Fatma Ç.´nin mezarını görüntüleyecek şekilde bir ağaca güvenlik kamerası kondu.
 

Son Güncelleme: 03.05.2018 22:50
Anahtar Kelimeler:
Mezarda Ağlayan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir. 2018-05-06 01:07:31

Sizden sadece onu rahat bırakmasını istiyor.

Avatar
220228 2018-05-07 12:48:39

Polis ekipleri yaşlı bir kızı bulmak için her yere baktı ama bulunamıyor.

Avatar
hildam 2018-05-08 22:48:08

yaşlı kızmı