MHP'de genç ülkücüler rahatsız: MHP'yi DYP'leştirerek bitirecekler!

MHP'yi kurultay sürecine zorlayan Genel Başkan adayı Meral Akşener'in katıldığı bütün programlarda eski DYP'lilerin ön saflarda olması parti içinde genç ülkücüleri derinden endişelendirdi.

22 Nisan 2016 Cuma 01:57
MHP'de genç ülkücüler rahatsız: MHP'yi DYP'leştirerek bitirecekler!






MHP'de genç ülkücüler rahatsız: MHP'yi DYP'leştirerek bitirecekler!

Milleyetçi Hareket Partisi içinde kongre süreci konusundaki tartışmaları yakından izleyen ülkücü gençler, ANAP DYP Türkiyesi'nde yaşanan parti içi kavgaların her iki partiyi de çöküşe götürdüğünü belirterek 'Bu dava kendi içinden kendi tabanından liderini seçimle çıkaracak güçteyken, sonradan parti içine kaynak olanların, hareketi sürüklediği macera belirsizliklerle dolu' uyarısında bulunuyor..

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in katıldığı bütün programlarda eski DYP'lilerin ön saflarda olması MHP tabanında tepki ve endişeye neden oluyor.

MHP delegelerinin değişim talepleri ardından ortaya çıkan adaylardan Meral Akşener'in bir yandan Fethullah Gülen cemaati tarafından desteklenmesi, diğer yandan da Akşener'le beraber olan bir çok ismin kökeninin eski DYP'lilerden oluşması MHP tabanında rahatsızlığa neden oluyor.

Meral Akşener'in Genel Başkan adaylığını açıkladığı Denizli'deki toplantıdan sonra eski DYP'li isimlerle ülkü ocaklarına bağlı gençlerin tekme-tokat kavgasından sonra gidilen bazı şehirlerde Meral Akşener'in yanında sadece birkaç eski MHP'li milletvekili olmasına rağmen çok sayıda eski DYP'linin olması Akşener'e destek verenlerde soru işaretleri bırakmaya başladı.

Siyasete Tansu Çiller'in DYP'sinde başlayıp ardından ANAP'la devam etmek için Mesut Yılmaz ile görüşmeler yapan ve sonrasında AKP'nin kuruluşu öncesinde Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül ikilisi ile işbirliği yapan fakat istediği beş kişilik kurucular kurulu üyeliği kontenjanını alamayınca AKP kurucusu olmaktan son anda dönen Meral Akşener'in MHP'ye katılmasından sonra da merkez sağ partilerde siyaset yapmış isimlerle teması MHP'de hep dikkatle izlenmişti.

Aynı Akşener'in bugün beş bin şehit vermiş ülkücü camianın liderliğine soyunması camianın kanaat önderlerinde tepkiyle karşılanırken, "Ülkücü hareket kendi içinden çıkmış liderini seçmeli. Ülkücünün kadrini kıymetini bilen, ideolojik duruşunda kırıklık olmayan ve hareketi iktidara taşıyacak isimlere ihtiyaç vardır. Partinin rotasını değiştirmeye kalkışacak omurgasız eylemler partiye zarar verir" şeklinde yorumlar yapılıyor.

KADROLAR DAĞITILIYOR

Meral Akşener'le ilgili camiadaki büyük rahatsızlıklardan biri de Akşener taraftarlarının partinin kadrolarını şimdiden bol keseden eski DYP'li arkadaşlarına  dağıtmayı vadetmesi.

Olası bir kongrede partinin yetkili organlarına eski çalışma arkadaşlarını getirmeye çalışacağı iddia edilen Akşener'in gezdiği şehirlerde partinin ileri gelenlerine il, ilçe başkanlıklarını dağıtmaya başladığı, delege anlamında güçlü isimlere de gelecek dönemlerde milletvekili adaylığı sözü verdiği iddia ediliyor.
Son Güncelleme: 22.04.2016 02:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.