MHP'liler Saadet Parti'lilere saldırdı, 7 yaralı var

Ankara'da Saadet Partili 20 kişilik gruba MHP'li 100 kişilik grup sopalarla saldırdı. İddiaya göre saldırıda silahlar da kullanıldı. İkisi ağır 7 yaralı var..

26 Mayıs 2018 Cumartesi 00:00
MHP'liler Saadet Parti'lilere saldırdı, 7 yaralı var






MHP'liler Saadet Parti'lilere saldırdı, 7 yaralı var


Türkiye 24 Haziran erken seçimlerine hazırlanırken, Ankara'da silahlı olduğu öne sürülen MHP'li grup Saadet Partisi Milletvekili adayının da bulunduğu gruba saldırdı. İşin daha vahimi, MHP'li yöneticiler 7 kişinin yaralandığı saldırı sonrası yaptığı açıklama ile olaya adeta tuz biber ekti..


SAADET İSİMLİ KÜÇÜK VE ÖNEMSİZ PARTİ...


Ankara'da 2'si ağır 7 Saadet Partilinin yaralandığı pankart kavgası ile açıklama yapan MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ "Saadet isimli küçük ve önemsiz parti mensupları partimizin afişlerini indirmişler. Bu durumu gören yoldan tesadüfen geçmekte olan ülküdaşlarımız kendileri ikaz etmişler ancak grup başta sopa tekme ve yumruklarla cevap vermiş karşılık alınca silaha sarılmış ve arkadaşlarımıza ateş etmişlerdir. Ülküdaşlarımız da meşru müdafaa haklarını kullanmışlardır" dedi. MHP'li yöneticileri yalancı durumuna düşüren görgü tanıkları ise saldırının ülkücü gruplar tarafından başlatıldığını yaralanan arkadaşlarının ise hastaneye götürülmesinin uzun süre engellendiğini iddia ettiler..


100 KİŞİLİK SOPALI GRUP SALDIRDI

Ankara’da Çankaya ilçesindeki 1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde gece yarısı meydana gelen olayda, yol üzerindeki aydınlatma direklerine parti bayrakları asan yaklaşık 20 kişilik Saadet Partili grup ile bölgeye daha sonra gelen ve MHP'li oldukları öğrenilen 80 kişilik grup arasında bayrak asılması nedeniyle tartışma çıktı. Bir süre münakaşa eden şahısların arasındaki gerginliğin şiddetlenmesi soncu olay, kısa sürede kavgaya dönüştü. 100 kişilik kalabalık grup bulvar birbirine girerken, bayrak sopaları da silah olarak kullanıldı. Kavga esnasında kalabalığın içinden havaya ateş açıldığı da iddia edildi.

Sopaların kullanıldığı kavgada Saadet Partisi Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk ve kardeşi ağır yaralandı.


KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece MHP ve Saadet Partisi taraftarları arasında çıkan kavgada yaralanan Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk'ü ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece MHP ve Saadet Partisi taraftarları arasında çıkan kavgada yaralanan Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk'ü ziyaret etti.

Gazi Üniversitesi Hastanesi acil servisine gelen Kılıçdaroğlu, Öztürk'ün sağlık durumu hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, demokratik bir ortamda siyaset yapmanın, düşünceleri ifade etmenin, inanılan düşünceleri kamuoyuna duyurmak için pankart, afiş asmanın siyasetin bir geleneği olduğunu söyledi.

Şiddet uygulamanın, insanları sopayla dövmenin, gece yarısında baskın düzenleyerek insanları yaralamanın doğru olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bunları aşması lazım. Eğer böyle bir tablo Türkiye'nin önüne konulacaksa bu gelecek açısından da son derece vahim. Geçmişte buna benzer çok acı olaylar yaşadık. Türkiye'nin bu acı olayları yaşamaması lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, bütün siyasal partilerin demokratik ortamda düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğine işaret ederek her siyasal partiye saygı duyduklarını ancak bu saygının ölçüsünün şiddetin olmamasına bağlı olduğunu aktardı.


SALDIRI SON DERECE ÜZÜNTÜ VERİCİ

Ağır yaralanan Öztürk'ün kısa süre içeresinde taburcu edileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu, bizi son derece üzdü. Benzer bir tabloyu Türkiye'nin yaşamaması lazım. En büyük arzumuz ve dileğimiz bu. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Ankara Milletvekili Levent Gök de eşlik etti.

1071 Malazgirt Bulvarı'nda MHP ve Saadet Partisi taraftarları arasında meydana gelen kavgada, 5 kişi yaralanmıştı. 

Son Güncelleme: 26.05.2018 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.