MHP'den hükümete Türkmenler için 'Etnik temizlik' uyarısı

Suriye'de Rus uçaklarının havadan, Esad güçlerinin denizden ağır bombardımana tabi tuttuğu Türkmenler çaresiz. İmdat çığlıkları yürekleri yakıyor. MHP'den hükümete Suriye Türkmenleri için acil yardım çağrısı geldi..

22 Kasım 2015 Pazar 14:44
MHP'den hükümete Türkmenler için 'Etnik temizlik' uyarısı






MHP'den hükümete Türkmenler için 'Etnik temizlik' uyarısı

Suriye'de Rusya, Esad rejimi ve terör örgütü IŞİD arasında sıkışıp kalan Türkmenler için MHP'den kritik uyarı. MHP'den Hükümete Acil "Türkmen" Çağrısı! MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Esad güçleri ve Rusya ordusunun ağır saldırısı altında bulunan Türkmenlere yönelik hükümeti acil adım atmaya çağırdı

10 KM ÖTEYE YARDIM GÖNDEREMİYOR MUYUZ?

Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Rusya-Suriye ittifakının yeni aşamasıyla birlikte Bayırbucak Bölgesi ve Türkmen Dağı'na yönelik ağır saldırıların başlatıldığını belirtti.  10 günden bu yana Rus hava kuvvetlerinin bölgeyi vururken, Suriye ordusunun karadan ilerlemek için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Özdağ, bu bölgelerin Türkiye sınırına 5-10 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi. Özdağ, "Türkmen Dağı ve çevre tepelerin düşmesi durumunda Suriye ordusu düz bir alandan bölge Türkmenlerine yönelik etnik temizlik gerçekleştirerek Türkiye sınırına kadar ilerleyebilecek" dedi. 

TÜRKMEN DAĞI DÜŞMEDİ AMA


Bölgenin düşmediğini, sert bir direnişin sürdüğünü dile getiren Özdağ, "Hangi örgüte gittiği bütün dünya tarafından bilinen silahları AKP iktidarının 'Türkmenlere giden yardım' diye nitelendirdiğini unutmadık. Şimdi Türkmenlere yardım yapmanın tam zamanıyken bırakın yardım etmeyi, iktidar kınamıyor bile" diye konuştu.  Esed rejiminin "AK Parti'nin Suriye politikasının intikamını Türkmenler üzerinden almaya çalıştığını" öne süren Özdağ, Ortadoğu'dan Türkmen varlığının tasfiyesinin yeni bir aşamaya ulaştığını kaydetti.  Özdağ, Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 gündür konuyla ilgili açıklama gelmediğini belirterek, hükümete, "Suriye'de Türkmenlere yönelik ağır saldırıların sonlanması için derhal etkili adım atma" çağrısında bulundu.  Özdağ, Şam rejiminin ağır şekilde uyarılarak, askeri operasyonların durdurulmasının istenmesi ve Türkmenlere imhayı önleyecek her türlü desteğin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Son Güncelleme: 22.11.2015 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.