MHP'li Dervişoğlu'ndan olağanüstü kongre isteyenlere sert cevap

06 Kasım 2012 Salı 18:57
MHP'li Dervişoğlu'ndan olağanüstü kongre isteyenlere sert cevap






ANKARA (CİHAN)- MHP 10. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olan Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlerden sonra kongre hesabı yapanları eleştirdi. MHP'nin yeni kadrolara ihtiyacı bulunduğunu belirten Dervişoğlu, Sayın Genel Başkan'ımı tenzih ederek söylüyorum, ilacın bile son kullanma müddeti vardır. Bazı arkadaşlarımız eğer çok faydalı ve yeterli hizmetler üretebilmiş olsalar idi MHP Türk siyasetinde farklı bir yerde olurdu. dedi.

TV8'de Erkan Tan'ın konuğu olan Dervişoğlu, yerel seçimler sonrasında olağanüstü kongre isteyenler için, MHP'nin hezimeti üzerine kurgulanmış bir siyasi stratejiyi kabullenmem mümkün değildir. Hiçbir ülkücünün bunu yapmasını uygun bulmam ve buna rıza göstereceğine inanmam. Birileri 'yerel seçimler geçsin, o zaman yönetim mekanizması tartışılabilsin' diye düşünüyorsa bu hesabın siyaset mühendislerinin hesabı olduğunu söylüyorum. Milliyetçi, ülkücü hareket buna asla izin vermeyecektir. Ben siyaseti centilmenlik olsun diye yapmıyorum, benim MHP'nin zaferi dışında düşünebileceğim başka bir şey yoktur. Yerel seçimlerden sonra olağanüstü bir kongre olamaz, bu kongre oyundur. Bu oyunu bozarız. dedi. Kurultayları 'fantezi olsun' diye yapmadıklarını belirten Dervişoğlu, Beğenmediğiniz bir şey var ise değiştirilmesini söylemek gibi bir sorumluluktur kurultay. Kabullenilmeyen bir söylem var ise de bunu söylemek kurultay döneminde haklı bir durumdur. ifadesini kullandı.

MHP yönetimini eleştiren Dervişoğlu, MHP'nin yeni kadrolara ihtiyacı var. Yeni bir merkez yönetim kurulu seçildi. Bu ifadelerimden Sayın Genel Başkan'ımı tenzih ederek söylüyorum. İlacın bile son kullanma müddeti vardır. Bazı arkadaşlarımız eğer çok faydalı ve yeterli hizmetler üretebilmiş olsalar idi MHP Türk siyasetinde farklı bir yerde olurdu. diye konuştu.

Merhum MHP lideri Alparslan Türkeş'in 'lider, doktrin ve teşkilat eleştirilmez' demediğini belirten Dervişoğlu, Bizde genel bir kanaat vardır; 'lider, doktrin ve teşkilat eleştirilmez' diye. Başbuğumuzun bunlar eleştirilemez diye bir açıklaması yoktur. Liderin de zamanı geldiğinde eleştirilebileceğine, doktrinin de gözden geçirilebileceğine, teşkilat yapısının da, eksikliklerin de giderilebileceğine cevaz verdiğini söyleyebilirim. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.