MHP'li Şandır: İçtüzük değişikliğinde dayatmayı kabul etmeyiz

04 Aralık 2012 Salı 14:55
MHP'li Şandır: İçtüzük değişikliğinde dayatmayı kabul etmeyiz






ANKARA (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti'nin, Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmesi konusundaki dayatmasını kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mehmet Şandır, içtüzük değişikliği ile ilgili çalışmalar konusundaki bir soruya, Meclis İçtüzüğü'nün anayasa kadar değerli hukuk belgesi olduğunu söyledi.

İçtüzüğün Meclis'te bulunan siyasi partiler, gruplar ve tüm siyasetçilerin katılımıyla değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Şandır, AK Parti'nin bu konudaki dayatmasının kabul edilmeyeceklerini kaydetti.

Mevcut içtüzük ile TBMM'de geçen dönem ve bu dönemde çok temel konularda büyük kanunlar çıkartma imkanı bulunduğunu belirten Şandır, İktidar grubu muhalefet partilerini dikkate alır, uzlaşma arayışlarında samimi davranırsa mevcut İçtüzük ile de Meclis'i istediğimiz verimlilikte çalıştırmak mümkündür. Değiştirmesi gereken hususlar varsa, komisyonda da Genel Kurul'da da iktidar grubunun dayatmalarına karşı çıktık, bundan sonra da karşı çıkarız. açıklamasında bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.