MHP´li Varlı´dan sulama suyuna yapılan zamma tepki

07 Aralık 2012 Cuma 14:24
MHP´li Varlı´dan sulama suyuna yapılan zamma tepki






ADANA (CİHAN)-
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, DSİ tarafından belirlenen, sulama birliklerince kullandırılan sulama suyu fiyatlarına yapılan yüzde 80 ile 200 arasında değişen zamların vicdani olmadığını söyledi.

Varlı, konu hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye´nin bir çok yerinde üretim yapan çiftçilerimizi yakından ilgilendiren bu zam vicdani değildir. Çukurova´da pamuk ve mısır üreten bir çiftçi, artık tarlasında kullandığı suya yüzde 100 zamlı ücret ödeyecek. Birçok bölge ve üründe bu zamlar yüzde 80 ile yüzde 200 arasında değişmektedir. dedi.

Eskiden, birliklerin oluşturduğu komisyonların raporuna göre birlik meclislerince fiyatların belirlendiğini aktaran Milletvekili Varlı, Şimdi DSİ´nin bürokratları belirliyor fiyatı. Tarım gerçeğini bilmeyen, üreticinin sorunlarından bihaber bürokratların, sulama suyu fiyatını tespit etmesi doğru değildir. Bunun yanlış olduğunu daha yasa çıkmadan söyledik ama dinlemediler. şeklinde konuştu.

MHP Milletvekili Varlı, açıklanan fiyatların fahiş olduğunu belirtti. Pamuk yüzde 100 değer kaybederken, mısır geçen yılki fiyatın altına inerken, buğdayda 10 yıl öncesinin fiyatı verilirken bu neyin zammıdır?´ diye soran Muharrem Varlı, Çiftçilerimiz mazota, gübreye, ilaca yapılan zamlara yetişemezken bu zam artışını hangi ülkenin gerçeklerine göre yaptınız? Yoksa amacınız, 10 yılda çökerttiğiniz Türk tarımını tamamen bitirmek AB'nin çiftçilerine teslim etmek midir? dedi. Türk çiftçisinin ektiğini biçemez, biçtiğini yeniden ekemez hale getirildiğini vurgulayan Milletvekili Varlı, icralarla boğuşan üreticinin yapılan zammın altından kalkamayacağını, 2013 yılında geçerli olacak artışların geri alınması gerektiğini belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.