MHP'li Vural: Bordro mahkumlarından başka vergi ödeyen yok

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
MHP'li Vural: Bordro mahkumlarından başka vergi ödeyen yok






ANKARA (CİHAN)- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çalışanların üzerindeki vergi yükünün ağır olduğuna dikkat çekerek, Bordro mahkumlarından başka vergi ödeyen yok. dedi.

Vural, Meclis'te, Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bozal, ücretlilerin vergi kesintisiyle ilgili kampanyada topladıkları imzaları dosya halinde MHP Grup Başkanvekili Vural'a sundu. Çalışanların üzerindeki vergi yükünün ağır olduğunu dile getiren Bozal, bir ücretlinin yılda iki kez zam almasına rağmen Aralık ayında alınan maaşın, Ocak maaşından düşük olduğunu söyledi. Bozal, vergileri yüzde 15'te tutulması halinde zam istemediklerini bildirdi.

Vergi adaletsizliğinin arttığını belirten Vural da ''Bordro mahkumlarından başka vergi ödeyen yok.'' dedi. Vergi adaletsizliği çözülemediği için dolaylı vergilere de zam yapıldığını ifade eden Vural, bunların başında akaryakıt ürünlerinin geldiğini söyledi. Vural, Türk Harb-İş'in topladığı imzalardaki talepleri ve değerlendirmelerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e aktaracağını söyledi.

Daha sonra basın mensuplarının, Büyükşehir Yasası'nı CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi durumunda, destek verip vermeyecekleri ile ilgili bir soruya Vural, CHP'nin, MHP'nin imzasına gerek olmadığını belirterek, siyaseten bu iradeyi destekleyeceklerini kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.