MHP'li Yalçın: Çevik Bir, Öcalan ile görüşmedi

29 Kasım 2012 Perşembe 14:56
MHP'li Yalçın: Çevik Bir, Öcalan ile görüşmedi






ANKARA (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, Çevik Bir'in Öcalan ile görüştüğü iddiasının safsatadan ibaret olduğunu söyledi. Yalçın, Öcalan'la görüşmeler, Şubat 1999 ile Mayıs 1999 arasındaki dört aylık sorgu ve soruşturma sürecinde yapılmıştır. Öcalan'ın yargılanmasına 31 Mayıs 1999 tarihinde başlanmış, 29 Haziran'da da mahkûm edilmiştir. O bakımdan Çevik Bir'in, MHP'nin de yer aldığı 57. Hükümet döneminde bölücü başı Öcalan'la görüştüğü iddiası safsatadan ibarettir. dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, basında yer alan, emekli Orgeneral Çevik Bir'in 57. Hükümet döneminde bölücü başı Abdullah Öcalan ile görüştüğüne dair iddialarını yalanladı. Yalçın, açıklamasında, Bugün bir haberde, emekli Orgeneral Başkanı Çevik Bir'in 57. Hükümet döneminde bölücü başı ile görüştüğüne dair bir iddia ortaya atılmıştır. Söz konusu gazete, Çevik Bir'in bölücü örgütün elebaşı ile o dönemde hükümet ortağı MHP'nin lideri Sayın Bahçeli'nin bilgisi doğrultusunda görüştüğü intibaını vermek suretiyle dönemin gerçeklerini saptırmaktadır. ifadelerini kullandı.

Bölücü başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği tarihin 16 Şubat 1999 olduğunu belirten Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: O dönemde merhum Bülent Ecevit'in azınlık hükümeti iktidardadır. Orgeneral Çevik Bir de Birinci Ordu Komutanıdır. MHP'nin yer aldığı 57. hükümet ise 1999 Mayısında kurulmuş ve 8 Haziran'da güvenoyu almıştır. Orgeneral Çevik bir ise 30 Ağustos 1999'da emekliye ayrılmıştır. Bölücü başı Türkiye'ye getirilir getirilmez İmralı'ya yerleştirilmiş, başta MİT ve Genelkurmay İstihbaratı olmak üzere bazı birimler tarafından sorguya alınmıştır. Öcalan'la görüşmeler, Şubat 1999 ile Mayıs 1999 arasındaki dört aylık sorgu ve soruşturma sürecinde yapılmıştır. Öcalan'ın yargılanmasına 31 Mayıs 1999 tarihinde başlanmış, 29 Haziran'da da mahkûm edilmiştir. O bakımdan Çevik Bir'in, MHP'nin de yer aldığı 57. Hükümet döneminde bölücü başı Öcalan'la görüştüğü iddiası safsatadan ibarettir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.