MHP'li Yılmaz: Adana 10 yılda onlarca yıl geriledi

29 Kasım 2012 Perşembe 15:00
MHP'li Yılmaz: Adana 10 yılda onlarca yıl geriledi






ADANA (CİHAN)-

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana'nın AK Parti iktidarında her alanda gerilediğini, unutulup kaderine terk edildiğini iddia etti.

AK Parti'nin 10 yılda Adana'yı problemler yumağı haline getirdiğini öne süren MHP'li Yılmaz, Bugün gelinen noktada işsizlik sorunu sıralamasında Şırnak'tan sonra ikinci, batık kredi sıralamasında Türkiye şampiyonu, 208 milyon liralık kredi kartı batağı ile de Türkiye'nin en çok kredi kartı borcu olan iller sıralamasında ilk sıraya oturmuştur. dedi.

Adana'nın, ülkenin ilk sanayileşen şehirlerinden olduğunu hatırlatan Yılmaz, Bu kent köklü sanayileşme geleneği ve sermaye birikimi sebebiyle Türkiye ekonomisi için önemlidir. Ancak her gün yoksulluk, işsizlik sorunlarıyla gerileyen ekonomik olumsuzlar içerisinde kıvranmaktadır. diye konuştu. Adana'nın 2002 yılında kamu yatırımları sıralamasındaki yerinin 551 bin 285 TL ile 3. sıra olduğunu hatırlatan MHP'li Yılmaz, 198 bin 521 TL ile son sıralara itildiğini aktardı. Milletvekili Yılmaz, ÖSYS'de 42. sırada yer alırken, orta öğretime geçiş sisteminde ise ancak 56. olabilmiştir. şeklinde konuştu.

ADANA MAZİSİNİ ARIYOR

Seyfettin Yılmaz, Tarım ekonomisinin ayağa kalkmasında ve sanayileşmeye doğru atılan ilk cesur adımlarda Adana'nın izi vardır. Türkiye ekonomisinin büyümesi için gerekli olan sermaye birikimini oluşturmuş ve bunun tüm ülke çapında yatırımlara dönüşmesinde ön ayak olmuştur. Fakat on yıllık AK Parti iktidarı güzel Adana'mızı problemler yumağı haline getirmiştir. Bugün gelinen noktada ise işsizlik sorunu sıralamasında Şırnak'tan sonra ikinci il konumundadır. ifadelerini kullandı.

Adana'nın her gün yoksulluk, işsizlik sorunlarıyla gerileyen bir ekonomiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen MHP'li Yılmaz, Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum! Artık Adana'yı ajandanıza alın. Kendi kaderine terk edilmiş bir il konumuna sokmayın. Seçimden önce verdiğiniz sözleri yerine getirin. MHP olarak hükümete her platformda Adana'yı getirdiği noktayı hatırlatacağız, hükümetin verdiği sözlerin yerine getirilmesi için işin peşini bırakmayacağız. Adana için her türlü katkıda bulunmaya hazırız. Eleştiren bir mantıkla değil Adana için yapılan her işi destekleyen bir sürecin takipçisi olacağız. açıklamalarında bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.