Minibüsçüler Odası: Kesinlikle tasvip etmediğimiz görüntüler

07 Aralık 2012 Cuma 16:26
Minibüsçüler Odası: Kesinlikle tasvip etmediğimiz görüntüler






SAKARYA (CİHAN)- Adapazarı Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, direksiyon başında uyuyarak kaza yapan sürücüyle ilgili, Kesinlikle tasvip etmediğimiz görüntüler. Bu görüntüleri minibüsçü esnafımıza izleterek brifing verdik. diye konuştu.

Bektaş, toplu taşıma aracı kullanan insanların imtihandan geçmesi gerektiğini söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Bektaş, kaza görüntüleri ortaya çıkan O.G.'nin ilk kazasında hatalı olduğunu öne sürdü. Kamera görüntülerini izledikten sonra durakta sürücünün görevine son verildiğini kaydeden Bektaş, şunları anlattı: Ama araya başka arkadaşlarını, ağabeylerini sokarak o kazadan 3 ay sonra aynı durakta, işe başladığı gün de bu kazayı yapmıştır. Ondan sonra da bizimle ilişkisi kesilmiş. Birinci kazada kendisi suçlu. Şikayetçi olmadığı için her hangi bir işlem yapılmamış. İkinci kazada da kamera görüntülerinden yola çıkarak tali, kusuru bizim arkadaşımıza vermişler. Dolayısıyla orada da suçsuz.

Oda kayıtlı 450 minibüsün bulunduğunu belirten Bektaş, büyük bir camia olduklarını ifade etti. Ortaya çıkan görüntüleri kesinlikle tasvip etmediklerini vurgulayan Bektaş, Biz kendi kendimizi ifşa ediyoruz aslında. Biz bu görüntüleri izleyerek arkadaşlara da izlettirerek bunları yapmamaları ile ilgili telkinlerde bulunuyoruz. Biz en son uyuyan arkadaşın görüntüsü de dahil olmak üzere minibüsçü esnafına birifing verildi. Bizim 13 minibüs durağımız var. Bu minibüs duraklarının 8 tanesine kameralardan taktırdık. Bu kameraları her akşam bir arkadaşımız izler. Oradaki görüntüleri de biz alır depolarız. Bu görüntülerden bizde çok var. Türkiye'de kimsenin yapmadığını yapıyoruz. Kendi kendimizi ifşa ediyoruz, bu görüntülerle. Bütün araçlara bu kameralardan taktıracağız. şeklinde konuştu.

18 YAŞINDA ŞOFÖRLER VAR, EHLİYETİ ALDIĞI GÜN TOPLU TAŞIMAYA BİNİYOR

Türkiye'de yüzbinlerce toplu taşıma aracının bulunduğunu dile getiren Bektaş, üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını söyledi. Toplu taşıma aracı kulllanacak insanların imtihandan geçmesi gerektiğine dikkati çeken Bektaş, şöyle devam etti: Bu arkadaşımız 19 yaşlarında. Toplu taşıma aracında 18 yaşında ki bir çocuk, ehliyetini aldığı gün toplu taşıma aracını kullanıyor. Buna oda bir şey diyemiyor. Belediye, trafik, zabıta, jandarma hiç kimse bir şey diyemiyor. 18 yaşındaki genç ehliyetini almış, koymuş cebine. Biniyor toplu taşıma aracına. Ne yaptığını kimse bilmiyor. Biz bu işten muzdaribiz. İlgililerden yasa mı çıkması lazım. Karar mı alınması lazım. Yönetmelik mi olması lazım. Ne yapılması gerekiyorsa lütfen Başbakanımıza kadar gitsin. Toplu taşıma aracı kulllanacak insanlar ya bir imtihandan geçsin. Ya bir süreçten geçsin. Ama olmuyor. Son durakta şoför biniyor arabaya. Mahallenin içinden geçerken kahvenin önünde arkadaşını görüyor. 'Gel bir servis at' diyor. 'Ben bir çay içeyim' diyor. O bir servis atıp geliyor. O bir serviste neler oluyor? Biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. Ama biz biliyoruz. Bunlarla ilgili önlem almaya çalışıyoruz. Türkiye'nin gündemine oturan bu kamera görüntüleri bizlere ne olduğunu gösteriyor. Ben ne yapabilirim buna. Hiçbir şey yapamam.


Direksiyonda uyudu bisikletliye böyle çarptı başlıklı haberin görüntüsünü izlemek için tıklayın


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.