MİT operasyonunun detayları ortaya çıkıyor

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ''Operasyonda tek bir kurşun bile sıkılmadı'' diyen Fidan, dikkat çekmemek için Türkiye'nin çeşitli illerinden bordo berelilerin sınıra sevk edildiğini söyledi.

21 Eylül 2014 Pazar 14:14
MİT operasyonunun detayları ortaya çıkıyor






MİT operasyonunun detayları ortaya çıkıyor

Terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarılan 49 konsolosluk görevlisinin Türkiye'ye sağ salim getirilmesini sağlayan operasyonun detayları da ortaya çıkmala başladı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, konsolosluk personelinin kurtarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, "Sabır, detaylı çalışma, zeka ve metanet. Başka bir şey yok" dedi. Milliyet Gazetesi'ne konuşan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, operasyonun yabancı bir istihbarat kurumundan yardım alınmadan, MİT tarafından yapıldığını belirtti.

''Operasyonda tek bir kurşun bile sıkılmadı'' diyen Fidan, dikkat çekmemek için Türkiye'nin çeşitli illerinden bordo berelilerin sınıra sevk edildiğini söyledi.

Fidan, MİT ekibinin Suriye'ye ise IŞİD tehlikesi nedeniyle Ocak ayından beri kapalı olan Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçtiğini belirtti.

MİT Müsteşarı Fidan, süreçte öngörülemeyen riskler olduğunu, en doğru zamanın beklendiğini de vurguladı.

4 YABANCI DİL BİLEN ÖZEL EKİP

MİT'in kurtarma operasyonundaki özel ekibinde İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilen görevliler yer aldı.

Ekip, rehineleri bulundukları yerden alırken saldırı ihtimaline karşı IŞİD militanlarıyla aynı kıyafetleri giydi. Bir kısım görevli ise tebdili kıyafet, sivil vatandaş gibi bölgeye intikal etti. Türk personelin yanında MİT görevlileri yer alırken onları uzaktan takip eden özel eğitimli ekipler ise yol ve çevre güvenliğini aldı. Yerel unsuların da desteği ile konsolosluk görevlileri burunları bile kanamadan Türkiye'ye giriş yaptı.
Son Güncelleme: 21.09.2014 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.